Održana regata Svete Stošije u sklopu obilježavanja Dana grada Biograda na Moru

U sklopu obilježavanja Dana grada Biograda na Moru i proslave blagdana nebeske zaštitnice Svete Stošije, 16. siječnja 2016. godine u Biogradu na Moru održana je i tradicionalna regata Svete Stošije, u organizaciji Yacht kluba „Biograd“.

 

Uz ovu već tradicionalnu regatu koja iz godine u godinu privlači sve veći broj jedriličara, pokrenuta je još jedna, a to je „Regata prijateljskih gradova“, na kojoj je ove godine sudjelovalo 9 prijateljskih gradova: Knin, Biograd na Moru, Slovenske Konjice-Slovenija, Alba Iulia-Rumunjska, Szekesfehervar-Mađarska, Moravske Toplice-Slovenija, Kyjov-Češka, Stara Lubovna-Slovačka, Tolfa-Italija.

Veliko zanimanje pokazali su jedriličari, koji su se prijavili u velikom broju. U timu koji je ispred Grada Knina predvodila sadašnja saborska zastupnica i bivša gradonačelnica Grada Knina Josipa Rimac, sudjelovali su sadašnji gradonačelnik Grada Knina Nikola Blažević, zamjenik  gradonačelnika Slaven Ivić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Knina Marinko Tokmakčija, zamjenik župana Šibensko-kninske županije Tomislav Vrdoljak, pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Sanja Lozančić te direktor trgovačkog društva Čistoća i zelenilo d.o.o. Knin Miroslav Zorić.

 

Nakon regate na rivi bila je pripremljena roštiljada za sve sudionike. Održana je i izložba „Hrvatski svetci i blaženici u našem narodu“ , čije je otvorenje bilo u Gradskoj Galeriji „Graf Art“ , a održana je i već poznata i prepoznatljiva priredba „Tebi Grade“ u školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole uz nastup domaćeg KUD „Kralj Tomislav“, te njihovih gostiju.