Započela provedba druge godine programa “Volonterski centar Krka – Kreni Ravno Ka Aktivizmu”

Započela provedba druge godine programa “Volonterski centar Krka – Kreni Ravno Ka Aktivizmu”

Započela je provedba druge godine programa”Volonterski centar Krka – Kreni Ravno Ka Aktivizmu” koji provodi Ekološka udruga „Krka“ Knin u partnerstvu s Gradom Kninom, Općinom Biskupija, Općinom Ervenik, Općinom Promina, OŠ Domovinske zahvalnosti Knin, Veleučilištem „Marko Marulić“ u Kninu i Hrvatskim zavodom za socijalni rad, područni ured Knin.
Cilj programa je promoviranje i razvoj volonterstva, poticanje građana na volonterstvo te povećanje broja volontera i organizatora volontiranja. Provedba druge godine programa će trajati od 1. svibnja 2024. do 30. travnja 2025. godine.
Kroz provedbu druge godine programa organizirat će se edukacije za volontere, organizatore volontiranja i građane, volonterske akcije, okrugli stol, Info pultovi, nastavit će se provedba aktivnosti volonterska pomoć u učenju kao i osmišljavanje i provedba volonterskog programa Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu.
Ured „Volonterskog centra Krka“ je otvoren svaki radni dan te svi zainteresirani građani, volonteri i organizatori volontiranja mogu dobiti informacije o volonterstvu, pravima i obvezama volontera, ponudi i potražnji volontera, primjerima dobre prakse, volonterskim akcijama i zakonodavstvu.

Pozivamo sve zainteresirane građane koji žele volontirati i unaprijediti svoje kompetencije te organizatore volontiranja koje žele provoditi volonterske akcije i unaprijediti svoje kapacitete da nam se obrate na telefon: 022 664-608 ili na e mail: info@eu-krka-knin.hr