Javno izlaganje Studije utjecaja Vjetroparka Krš-Pađane na ekološku mrežu

Javno izlaganje Studije utjecaja Vjetroparka Krš-Pađane na ekološku mrežu

Javno izlaganje Studije utjecaja Vjetroparka Krš-Pađane na ekološku mrežu održano je 10. listopada 2024. godine, s početkom u 12 sati u prostorijama Grada Knina. Na izlaganju su sudjelovali predstavnici nositelja zahvata iz tvrtke C.E.M.P. d.o.o. iz Donjeg Stupnika, kao i predstavnici izrađivača Studije – GEONATURA d.o.o. iz Zagreba.

Javno izlaganje u sklopu javne rasprave traje 45 dana, od 16. rujna do 31. listopada 2024. Za vrijeme trajanja javne rasprave, javni uvid u cjelovitu Studiju Glavne ocjene prihvatljivosti za ekološku mrežu za VE Krš-Pađene omogućen je u prostorijama Grada Knina (Dr. Franje Tuđmana br. 2) i Općine Ervenik (Butiga br. 24), svakog radnog dana u uredovno radno vrijeme

Studija Glavne ocjene dostupna je na službenim mrežnim stranicama Ministarstva zaštite okoliša i zelene tranzicije (www.mzozt.gov.hr), Šibensko-kninske županije (www.skz.hr), Grada Knina (www.knin.hr) i Općine Ervenik (www.ervenik.hr). 

Pisani prijedlozi, mišljenja i primjedbe zainteresirane javnosti o Studiji Glavne ocjene mogu se dati do zaključenja javne rasprave na mjestu javne rasprave, ili se mogu pismeno dostaviti UO za zaštitu okoliša, prostorno uređenje, gradnju i komunalne poslove Šibensko-kninske županije (Trg Pavla Šubića I. br. 2, Šibenik) ili putem e-mail adrese: okolis.komunalno@skz.hr. 

Sve primjedbe dostavljene u roku bit će proslijeđene Ministarstvu zaštite okoliša i zelene tranzicije na daljnje razmatranje.