Gradovi prijatelji

Home / Gradovi prijatelji

PRIJATELJSTVA – vrijednost gradova

Bogat čovijek ima prijatelje, tako je i s gradovima.

U zadnjih deset godina Grad Knin potpisao je povelje o prijateljstvu s gradovima Zagrebom, Vukovarom, Skadrom u Albaniji, Općinom Tomislavgrad, te Gradom Solinom. Također, potpisana je i povelja o uspostavi prijateljstava i suradnje “Pet hrvatskih kraljevskih gradova”- Knina, Biograda na moru, Nina, Solina, te Općine Tomislavgrad u BiH.

Prijateljstva predstavljaju veliku vrijednost, a među gradovima ona znače i međusobnu pomoć i zajedničku suradnju u gospodarskom, turističkom i kulturnom smislu. Još vrijednije od prijateljstva gradova s gradovima je prijateljstvo Grada sa svojim građanima te prijateljski odnos među samim građanima. U Kninu je uloženo puno napora kako bi se uspostavio suživot građana različitih nacionalnih pripadnosti i različitog teritorijalnog podrijetla. I taj suživot prešao je u zajednički život, prešao je u prijateljstvo i Knin tu može služiti za primjer svima ostalima.

Grad Knin je uz potporu svojih građana, svojih prijatelja, izrastao u grad u kojem se svi osjećaju i zovu Kninjanima.
Naravno, ne smijemo zaboraviti ni sve suradnike i sugrađane koji su s nama stvarali predstavljene razultate, a čiji se život ugasio, no zajednička djela uvijek će nas sjećati na njih.