Čestitka povodom Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske

Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske (HKoV) obilježava se svake godine 28. svibnja, na dan kada je 1991. godine održana svečana smotra Zbora narodne garde (ZNG) na stadionu NK “Zagreb” u Kranjčevićevoj ulici i kada su hrvatskoj javnosti predstavljene prve brigade ZNG-a.
Povodom današnjeg dana gradonačelnik grada Knina uputio je čestitku svim pripadnicama i pripadnicima Hrvatske vojske i Hrvatske kopnene vojske.

”Poštovane pripadnice i pripadnici Hrvatske vojske i Hrvatske kopnene vojske,
u ime Grada Knina, svih sugrađana i svoje osobno ime upućujem vam čestitke povodom 30. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske. Želim vam izraziti zahvalnost zbog svega što ste učinili i što činite za dobrobit, razvoj naše Domovine.
Na današnji dan se s ponosom prisjećamo  svih onih koji su položili svoje živote na oltar Domovine. Naše su misli danas s njima i njihovim obiteljima te obiteljima svih nestalih hrvatskih branitelja.

Obilježavajući ovaj dan zahvaljujemo vam na trudu, predanosti i vjernoj službi te još jednom upućujem iskrene čestitke za vaš dan i želim vam obilje zdravlja, svako dobro te zadovoljstvo i uspjeh u izvršavanju zadaća i nadasve mira.”

GRADONAČELNIK
Dr.sc. Marko Jelić