Dani kruha u dječjem vrtiću “Cvrčak” Knin

Posljednji tjedan u Listopadu u DV “Cvrčak” obilježeni su  Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.  “Cvrčak”, “Visibaba” , “Tratinčica” i “Maslačak”  mirisali su po toplim pecivima koja su spremala djeca, roditelji i zaposlenici vrtića. U tradicionalnom ozračju fra Ivan Lukač je uz pjesmice i molitvu blagoslovio kruh i sva peciva. Djeca su prigodnim tekstovima i igrokazima pokazala kako ona razumiju vrijednost kruha svagdašnjeg u životu ljudi.

Svečanost Dana kruha pratili su i uvijek dragi gosti i prijatelji djece- gradonačelnik Nikola Blažević, zamjenik gradonačelnika Slaven Ivić, pročelnik Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Nenad Damjanović i članica Upravnog vijeća Vrtića Duška Lapčić. S posebnim zadovoljstvom su se pridružili djeci i zaposlenicima na zajedničkom doručku.

U popodnevnim satima roditelji su također imali priliku vidjeti program koji su uvježbala djeca sa svojim odgajateljicama, te izložbu svih peciva koja su izrađena.  Svi prisutni mogli su donirati novčana sredstva u humanitarne svrhe za Unicef-ov projekt “Škole za Afriku”.