FILM „SLIKE IZ ŽIVOTA RATNIKA“ STIŽE U KNIN

Slike iz života ratnika, dokumentarni film o legendarnom vukovarskom zapovjedniku Ivanu Anđeliću Doktoru, redatelja Silvija Mirošničenka i producenta Antuna Ivankovića već je osvojio srca gledatelja.

U Zagrebu je premijerno dvaput prikazan zbog velikog interesa, a glavnom akteru filma došli su se pokloniti ministar hrvatskihh branitelja Tomo Medved, hrvatski generali Miljenko Filipović, Ante Roso i Željko GlasnovićZvonimir Hodak, koji je bio odvjetnik brojnim Vukovarcima, film je ocijenio briljantnim. Neviđen interes film je izazvao i u Dalmaciji, gdje je početkom ožujka prikazan u Sinju, Splitu, Zadru i Vodicama. U Splitu su ljudi stajali u redu da bi se slikali s Doktorom, razmijenili riječ-dvije o Domovinskom ratu i izrazili mu divljenje zbog svega što je učinio i što danas radi. Ivan Anđelić Doktor imao je sređen život kad je počeo rat. Živio je u Tovarniku sa ženom i dvoje djece, imao uhodan privatni posao, i lijepo je živio. Ali kad je vidio što se sprema protiv Hrvatske, stavio je sve svoje znanje i imovinu na raspolaganje, otišao na vojnu obuku i stao u obranu svoje domovine, a to je značilo i obranu golog života Preživio je pakao Vukovara, a potom otišao u obranu Rame – odakle je podrijetlom – bio tri puta teško ranjen, ali se nikada nije predavao. Kao istinski zapovjednik u sve bitke išao je prvi, i što je najluđe kaže, ne smatra se hrabrim, više ludim, jer je, kaže, išao tamo odakle su pametni bježali. Istinski ratnik čija se riječ bespogovorno slušala, među svojim je suborcima bio autoritet i zakon, koji se uvažavao i poštovao. To je bilo u ratu. A danas se, u miru, bori za istinu, kao što se u Domovinskom ratu, borio za hrvatsku državu.

 

Kninska premijera održeti će se u četvrtak, 6. travnja 2017., u kino dvorani Doma HV-a „Kralj Zvonimir“, s početkom u 20 sati.

 

Premijerama će nazoćiti glavni protagonist filma Ivan Anđelić – Doktor i producent Antun Ivanković.

 

Pokrovitelj premijere grad Knin.

 

Ulaz slobodan!

pozivnica iz zivota ratnika knin copy (2)