Grad Knin i Kninska župna zajednica svečano proslavili svetkovinu sv. Ante

Grad Knin i Kninska župna zajednica svečano su proslavili svetkovinu sv. Ante Padovanskog, nebeskog zaštitnika grada Knina.

Središnjim euharistijskim slavljem predsjedao je fra Luka Tomašević, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

U samostanskoj crkvi Sv. Ante Padovanskog jutarnje mise slavljenje su u 6, 7 i 8 sati. Kip sv. Ante Padovanskog bio je izložen u lađi crkve, gdje su svoje molitve svecu cijeloga svijeta izricali mnogi štovatelji i hodočasnici.

Svečana zvonjava crkvenih zvona u 9:30 sati označila je početak procesije s kipom sv. Ante ulicama Grada Knina, a kip su nosili predstavnici vatrogasaca, vjeroučitelja, policajaca, HKD-a „Napredak“ te muškarci u narodnim nošnjama. Litanije svim svetima predvodio je fra Marko Duran, gvardijan i župnik.

Središnje euharistijsko slavlje u privremenoj Gospinoj crkvi započelo je u 10:15 sati, a misi su nazočili predstavnici Grada Knina, Šibensko-kninske županije i Kninskog veleučilišta. Osim spomenutih, nazočili su predstavnici javnih, državnih i privatnih ustanova s kninskog područja. U procesiji i euharistijskom slavlju je sudjelovalo oko 500 ljudi.

Izvor i foto: Facebook stranica – Franjevački samostan i Župa sv. Ante Padovanskog – Knin.