Gradsko vijeće donijelo odluke o nagradama i priznanjima Grada

Gradsko vijeće Grada Knina donijelo je na današnjoj sjednici odluke o nagradama i priznanjima Grada koje će laureatima biti dodijeljene na svečanoj sjednici vijeća koja će se u povodu Dana grada održati 12. lipnja.

Nagrade Grada Knina dobit će Udruga veterana 7. Gardijske brigade „Pume“ i Udruga veterana 4. Gardijske brigade za osobite uspjehe u zaštiti i očuvanju digniteta Domovinskog rata, a posebno kroz ulogu tih brigada prije, tijekom i nakon oslobađanja grada Knina u VRO Oluja.

Grb Grada Knina posthumno će se dodijeliti Anti Grabiću za nesebično i požrtvovno pristupanje u obavljanju policijskih zadaća s ciljem pružanja pomoći i zaštite žrtvama nasilja i ostalim građanima.

Grb Grada Knina dobit će i Nada Hržić za zasluge u promicanju kulture i umjetnosti i stvaranju kulturnog identiteta grada Knina te Zoran Čavara za zasluge u očuvanju tradicijskih običaja Hrvata iz BiH u gradu Kninu, promocije grada Knina kroz kulturne manifestacije na području RH i BiH te promicanju kulture grada Knina kroz djelovanje HKD Napredak Knin.

Plakete Grada Knina dobit će Anđa Mešin za 36 puta darovanu krv i osobit doprinos dobrovoljnom darivanju krvi, Ante Duilo za uspjehe u radu s mladim osobama srednjoškolskog uzrasta te promicanju znanja i obrazovanja i Vlado Arežina za uspjehe u radu s djecom i mladima s poteškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom.