Gradsko vijeće usvojilo polugodišnji izvještaj o radu gradonačelnika

Kninsko Gradsko vijeće usvojilo je danas izvještaj o radu gradonačelnika Nikole Blaževića za prvu polovicu ove godine te je imenovalo nove-stare ravnatelje Pučkog otvorenog učilišta i Narodne knjižnice.

EU projekt donijet će porast broja zaposlenih

Predstavljajući izvještaj o radu, gradonačelnik je istaknuo važnost projekta koji će Kninu iz EU fondova donijeti 25 milijuna eura podsjetivši da je izrađen intervencijski plan u kojem su definirana četiri prioritetna pravca, a to su stara jezgra i tvrđava, Krka, turizam i razvoj poduzetništva, što će, rekao je, dovesti do porasta broja zaposlenih u Kninu.

U tijeku natječaj za nabavu opreme za studentski dom

Gradonačelnik je izvijestio i kako teku radovi na studentskom domu.

– Moram obavijestiti javnost i vijećnike da su radovi pri kraju, da je izrađena projektna dokumentacija za opremanje studentskog doma namještajem i audiovizualnom opremom kao i projekt tehničke zaštite. U tijeku je natječaj za nabavu predmetne opreme, a ukupna vrijednost je četiri milijuna kuna što smo osigurali potporom Ministarstva regionalnog razvoja – kazao je Nikola Blažević zahvalivši se resornom ministarstvu i dodavši kako očekuje da studentski dom ove godine bude otvoren. Ove godine očekuje se i preseljenje knjižnice.

Knjižnici za opremu 400 tisuća kuna

-To je zajednički projekt Grada Knina i Veleučilišta Marka Marulića. Sklopili smo i novi ugovor za opremanje knjižnice kojoj je za preostalu opremu odobreno 400 tisuća kuna – rekao je kninski gradonačelnik dodavši kako ove godine uz studentski dom i knjižnicu očekuje i dovršetak IPA projekta.

Za obljetnicu Požareva rođenja Knin dobio 462 tisuće kuna donacija

Blažević je otkrio kako je Knin za potrebe obilježavanja 100. obljetnice rođenja Hrvoja Požara, uključujući organizaciju konferencije te obnovu skala i spomen sobe, do 30. lipnja dobio 362 tisuće kuna donacija, a jučer je stigla i donacija Grada Zagreba u visini od 100 tisuća kuna.

Mato Milanović i Kornelija Belak opet imenovani ravnateljima; Vrtiću odobrena nabava lož ulja

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća dosadašnji ravnatelji Pučkog otvorenog učilišta, odnosno Narodne knjižnice, Mato Milanović i Kornelija Belak opet su imenovani na čelne funkcije tih ustanova.

Kninski parlament dao je danas i suglasnost Dječjem vrtiću Cvrčak za nabavu lož ulja u vrijednosti od 140 tisuća kuna.

Ove godine veće razumijevanje države u organizaciji proslave Oluje

Ove godine Grad ima veće razumijevanje i potporu države u organizaciji proslave Oluje u odnosu na prošle godine, kazao je gradonačelnik odgovaravši na vijećničko pitanje Roberta Marića.

– U odnosu na prošlu godinu kada smo većinu stvari morali napraviti sami i u operativnom i u financijskom smislu, ove godine imamo bolji tretman – kazao je Blažević podsjetivši da su u nacionalnom odboru za organizaciju proslave, koji se redovito sastaje, između ostalih imenovani i on kao kninski gradonačelnik te saborska zastupnica Josipa Rimac. Dodao je kako je i na području Knina osnovan organizacijski odbor koji će zapravo biti provedbeno tijelo nacionalnog odbora.

Konkretni detalji oko proslave znat će se 1. kolovoza, rekao je kninski poteštat najavivši toga dana konferenciju za novinare. Ipak, upoznao je vijećnike s programom koji je do sada poznat i koji počinje već 29. srpnja, a kulminira 5. kolovoza velikim svečanim koncertom i vatrometom.

Zašto u Kninu ima samo jedan javni bilježnik?

Vijećničko pitanje Ante Nadomira Tadića Šutre bilo je zašto u Kninu postoji samo jedan javni bilježnik pa sada kada je na godišnjem odmoru djeca ne mogu ovjeriti preslike svojih svjedodžaba.

Rad javnog bilježnika definiran je zakonom i na to jedinica lokalne samouprave nema nikakav utjecaj, odgovorio mu je gradonačelnik otkrivši kako propisi predviđaju jednog javnog bilježnika na 15 tisuća stanovnika.

Betonske zapreke u Ulici VII. Gardijske brigade

Šutra je tražio i pismeni odgovor o tome tko je postavio betonske zapreke u ulici VII. Gardijske brigade te je zatražio izlazak nadležnih službi na teren.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet