Gradsko vijeće usvojilo Program izgradnje Poduzetničke zone Oćestovo

Gradsko vijeće usvojilo je danas Odluku o donošenju Programa izgradnje Poduzetničke zone Oćestovo.

U Poduzetničku zonu Oćestovo Grad želi privući investitore na duži niz godina

Izgradnjom ove poduzetničke zone ukupne površine 46 hektara Grad želi stvoriti potrebne preduvjete za privlačenje investitora koji će na ovom području obavljati gospodarsku djelatnost duži niz godina, stoji u obrazloženju prijedloga Odluke.

Predstavljajući prijedlog Odluke, gradonačelnik Nikola Blažević je izvijestio kako je dio spomenute zone u vlasništvu države, a jedan od uvjeta za prijenos vlasništva na Grad je upravo donošenje ovoga Programa.

Grobno mjesto za koje grobna naknada nije plaćena deset godina smatrat će se napuštenim

Gradsko vijeće usvojilo je i prijedlog Odluke o grobljima na području grada Knina. Jedna od bitnijih izmjena u odnosu na staru Odluku iz 2010. godine je da će se grobno mjesto za koje grobna naknada nije plaćena deset godina smatrati napuštenim te će se moći ponovno dodijeliti na korištenje, ali tek nakon proteka petnaest godina od posljednjeg ukopa, odnosno trideset godina od ukopa u grobnicu.

Vijećnica SDSS-a Jovanka Ilić zamolila je predlagača da se uvede razdoblje od godinu dana prije provedbe Odluke za pojedini slučaj kako bi se mogli izvijestiti vlasnici, ali i organizacije koje skrbe o njihovim pravima. Odgovoreno joj je kako će za svaki takav slučaj svi na vrijeme biti upozoreni i obavješteni.

Usvojene Mjere zaštite i spašavanja

Gradsko vijeće usvojilo je danas i Mjere zaštite i spašavanja u nepovoljnim uvjetima 2016/2017 godine na području grada Knina, a mjere je predstavio dogradonačelnik Slaven Ivić.

Ostale današnje odluke Gradskog vijeća bile su protokolarnog karaktera.

Negativne refleksije porezne reforme na gradski proračun: U siječnju ove godine prihodi manji od siječnja 2016.

Na današnjoj sjednici bilo je postavljeno i jedno vijećničko pitanje. Postavio ga je vijećnik HDZ-a Ante Nadomir Tadić Šutra. Pitao je hoće li Grad ove godine imati sredstava za organizaciju Zvonimirovih dana, ali i drugih prigodnih događanja.

Porezna reforma se negativno reflektirala na gradski proračun te su prihodi u siječnju ove godine manji od prihoda u siječnju prošle godine, izvijestio je gradonačelnik Blažević, ali je izrazio nadu da će Grad ipak izvršiti sve svoje obveze po pitanju potreba u kulturi, ali i ostale obveze.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet