Knin posjetilo 200 nastavnika povijesti

Knin je u ponedjeljak posjetilo oko 200 nastavnika i učitelja povijesti iz cijele Hrvatske koji su prethodno bili u Vodicama gdje je započeo Stručni skup učitelja i nastavnika povijesti o Domovinskom ratu u okviru ovogodišnje 20. obljetnice Vojno-redarstvene akcije Oluja.

 

Kroz stručna predavanja istaknutih znanstvenika i povjesničara te svjedočenjem sudionika ratnih događanja, učitelji i nastavnici moći će bolje razumjeti ulogu i značenje oslobodilačke operacije Oluja te se uspješnije pripremiti za nastavu povijesti o Domovinskom ratu, istaknuto je na skupu.

Nastavnici su u Kninu obišli Spomenik pobjede Oluja ’95 na glavnom kninskom trgu te tvrđavu gdje ih je fotograf Šime Strikoman uslikao za milenijsku fotografiju.

Nastavnicima su u Kninu bili domaćini gradonačelnica Josipa Rimac, njen zamjenik Slaven Ivić, pročelnica Sanja Lozančić, direktorica kninske Turističke zajednice Matea Lozančić, ravnatelj Kninskog muzeja Zvone Jelić te djelatnici muzeja Katarina Gugo, Manda Zelić i Ante Šimić.

Nastavnici povijesti (3) Nastavnici povijesti (2) Nastavnici povijesti (1) Nastavnici povijesti (4)