Na kninskoj tvrđavi predstavljena monografija “Pet hrvatskih kraljevskih gradova”

Nakon Povelje o prijateljstvu i suradnji pet hrvatskih kraljevskih gradova potpisane u siječnju 2015. godine, jučer je na kninskoj tvrđavi predstavljena monografija “Pet hrvatskih kraljevskih gradova” i to Nina, Solina, Biograda na Moru, Knina i općine Tomislavgrad.

Predstavljanju su nazočili gradonačelnik Solina Blaženko Boban, gradonačelnik Biograda na Moru Ivan Knez, gradonačelnik Knina Nikola Blažević i načelnik Općine Tomislavgrad Ivan Vukadin, te saborska zastupnica i bivša gradonačelnica Josipa Rimac, koja je ujedno bila kuma predstavljenoj monografiji.

Kninski dio monografije napisao je Ante Nadomir Tadić Šutra, dok je uvod napisao i predstavio kninski profesor Goran Mrnjavac.

U svojem govoru gradonačelnik Grada Knina Blažević je naglasio kako je monografija na ponos i čast, koju ćemo rado poklanjati našim najvažnijim gostima. Uz gradonačelnika Knina Nikolu Blaževića kratko su se obratili gradonačelnici Solina, Biograda na moru i općine Tomislavgrada, dok je saborska zastupnica i bivša gradonačelnica Josipa Rimac obećala kako će uskoro knjigu predstaviti i u Hrvatskom saboru.