Knjižnica izradila te na svojoj internet stranici objavila Godišnjake grada Knina za 2014., 2015. i 2016. godinu

Narodna knjižnica Knin izradila je te na svojoj internet stranici objavila Godišnjake grada Knina za 2014., 2015. i 2016. godinu.

Godišnjaci su sastavljeni od odabranih vijesti objavljenih u elektroničkim medijima koje pričaju priču o životu u gradu u obrađenoj godini.

Osim samih informacija, godišnjaci su i odraz duha vremena, ali i nekakvog kolektivnog mentalnog stanja društva pa samim tim predstavljaju bitan dokument za blisku povijest lokalne zajednice, ali i vrijedan sociološki dokument.

Raspored godišnjaka je istovremeno i tematski i kronološki. Naime, publikacija je podijeljena u tematska poglavlja, a u svakom poglavlju odabrane vijesti poredane su kronološki.

Godišnjaci daju mnoštvo korisnih podataka koji mogu pomoći učenicima i studentima u proučavanju grada, ali mogu predstavljati izvore podataka i za gospodarstvenike, investitore ili autore infrastrukturnih projekata.

Daju i živu sliku grada i dinamiku društvenog i urbanističkog kretanja Knina.

Posebno će ove publikacije biti značajne nakon proteka vremena kada će se građani moći prisjetiti što je bilo prije 10, 20 ili više godina te imati pouzdane informacije o trenutku u vremenu.

Godišnjaci se u PDF i ePub formatu mogu preuzeti na linku ispod.

Godišnjak za 2017. godinu bit će objavljen početkom iduće godine.

 

Autor: Huknet.hr