U knjižnici održano Natjecanje u čitanju

U Narodnoj knjižnici Knin danas je održano Natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda osnovne škole, a nastupilo je dvanaestoro učenika iz dvije kninske osnovne škole.

U starijoj kategoriji u kojoj su se natjecali učenici od 6. do. 8. razreda prvo mjesto osvojio je  učenik 8. razreda Antonio Perić kojemu je mentorica bila Marija Crnogorac. Druga je bila Ana Kovačević, a treći Ante Raić Perutina.

U mlađoj kategoriji u kojoj su bili đaci od 3. do 5. razreda prvo mjesto osvojila je Nika Marić kojoj je mentorica bila Branka Parać. Druga je bila Laura Kabić, a treća Lana Katić.

Najboljima koji su se ovom pobjedom plasirali na županijsko natjecanje priznanja je uručio kninski dogradonačelnik Slaven Ivić.

U žiriju koji je odlučio o pobjednicima bili su umirovljena profesorica hrvatskog jezika Marija Prnjak, profesorica hrvatskog jezika Ana Ćato te radijski voditelj i profesor hrvatskog jezika dr. Dragan Gligora.

Natjecanje u čitanju naglas  organizirali su Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskoga knjižničnog društva i Narodna knjižnica i čitaonica „Vlado Gotovac“ iz Siska gdje će se 17. I 18. studenoga ove godine održati i nacionalno natjecanje.

Natjecanje u čitanju naglas organizira se s ciljem poticanja i popularizacije knjige, čitanja i čitanja naglas, razvijanja ljubavi  prema knjizi i čitanja kao kvalitetnog načina provođenja slobodnog vremena, unaprjeđenja čitalačkih sposobnosti učenika, naglašavanja čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja, poticanja usmenog izražavanja te razvijanja motivacijskih sposobnosti.