Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat posjetio Knin

U sklopu radnog posjeta Šibensko-kninskoj županiji ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat dana 10. svibnja 2016. godine posjetio je Grad Knin.

Ministar se sastao s čelnicima Grada Knin, obrtnicima i predstavnicima HGK,  predstavivši set gospodarskih mjera koje će se uskoro ponuditi jedinicama lokalne samouprave.

Čelni ljudi Grada upoznali su ministra s ključnim problemima na kninskom području. Najviše se razgovaralo o gospodarskoj zoni Preparandija, prometnoj izoliranosti Knina, a posebice o projektima kninskog veleučilišta.

Ministar je najavio pomoć gradu u izgradnji poduzetničke infrastrukture i stavljanju poduzetničkih zona u punu funkciju. Također, kroz dva mjeseca će se kroz strukturne fondove raspisati natječaj koji će valorizirati krajeve u kojima se radna mjesta teže otvaraju.

Saborska zastupnica i bivša gradonačelnica Knina Josipa Rimac naglasila je kako će bolja prometna povezanost pomoći kninskim poduzetnicima da budu konkurentniji, posebno izgradnjom brze ceste prema središtu županije i kroz spoj na autocestu.

Kninski gradonačelnik Nikola Blažević iznio je podatak da u Kninu ima 280 obrtnika te je istaknuo kako napokon imamo resornog ministra koji razumije problematiku obrtnika i poduzetnika, a posebno onih s područja posebne državne skrbi. Kazao je kako se projektima namjerava napraviti nešto više nego do sada u razvoju poduzetništva i obrta u gradu, te da vjeruje kako će se u godinama koje slijede u Kninu investirati kao i u bilo kojem drugom dijelu Hrvatske. Na kraju je spomenuo DIV kao dobar primjer suradnje Grada i investitora, posebice stoga što tamo danas radi gotovo 500 ljudi. Ministar Horvat u pratnji domaćina posjetio je DIV, gdje se sastao s vlasnikom Tomislavom Debeljakom.