Obilježavanje Tjedna cjeloživotnog učenja

Pučko otvoreno učilište Knin je i ove godine, već tradicionalno, obilježilo Tjedan cjeloživotnog učenja – XI. po redu.

 

Učilište je organiziralo sljedeće aktivnosti:

Radionica „Javni govor“

Dana 3.10.2017. godine održana je interaktivna radionica na temu „Javni govor“ od 10:00 do 12:00 sati u prostorijama POU Knin.  Na radionici je sudjelovalo 13 polaznika/ca, i to iz: Grada Knina, Udruge „ZvoniMir“, Udruga osoba s invaliditetom „Sveti Bartolomej“, Opće i veteranske bolnice „Hrvatski ponos“, Radio Knina i Obrtničke komore.  Svi sudionici  u svom svakodnevnom radu koriste neki od oblika javnog govora koji su na radionici mogli i vježbati.  Posebna pozornost je posvećena tremi kao nuspojavi javnog govora.

 

Izložba slika „Čudesni svijet Anite Poljak“

U srijedu 4.10.2017. godine u prostorijama Gospodarske komore u Kninu s početkom u 19:00 sati održana je svečanost otvaranja izložbe amaterske slikarice Anite Poljak.

Na otvorenje izložbe došlo je 50-ak osoba, a među njima i roditelji s djecom jer nije česta pojava u Kninu da se organizira izložba koja se bavi ilustracijama za djecu. Anita Poljak je uspjela kroz svoje ilustracije, sve nas, barem na trenutak,  vratiti u djetinjstvo.

Izložba će biti otvorena za javnost od 4. do 15.10.2017.godine.

 

Dječja predstava: „Tajna života“

U petak 6.10.2017. godine u dvorani doma HV-a „Kralj Zvonimir u Kninu“  odigrana je dječja predstava  „Tajna života“ u izvedbi Teatra „Tvornica smijeha“. Edukativnoj predstavi za djecu predškolske dobi i nižih razreda osnovne škole prisustvovalo je 300-tinjak djece iz O.Š. „dr. Franjo Tuđman“ i članova „Udruge osoba s invaliditetom Sveti Bartolomej“. Interaktivna izvedba bila je kombinacija veselih dijaloga, pjesme i lutkarske  predstave koja je od strane malih gledatelja odlično prihvaćena.