Održana akcija Zelena čistka u Kninu

Ekološka udruga Krka organizirala je danas jednodnevnu volontersku akciju “Zelena čistka” koja se i ove godine održavala diljem Hrvatske. Akcija je bila najavljena za 25.travnja, no zbog lošeg vremena, bila je odgođena.

Okupljanje je zakazano kod Ribarske kućice, a plan akcije bio je očistiti do slapa Krčić, kao i iznad njega, gdje je pronađeno dosta smeća.

Akciji su se pridružili Grad Knin, gradske tvrtke Čistoća i Zelenilo i Upravitelj, čiji su se predstavnici uključili u čišćenje. Građana danas nije bilo u većem broju, ali svi oni su bili spriječeni, imat će prigodu uređivati svoj grad u nekim drugim akcijama, koje ekološka udruga stalno organizira, istaknula je tajnica Ekološke udruge Inga Kukolj,dodavši da će se idućih dana u akciju uključiti i Hrvatska vojska, kao što to čini svake godine.

Mladi Kninjanin Katarino Savčić ne propušta ovakve akcije, kad treba čistiti i uređivati okoliš, među prvima je. Jer, kaže, to je građanska dužnost svih nas, uređivati i čuvati okoliš za buduće generacije.

Zelena čistka je zajednička jednodnevna akcija čišćenja i najveći ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj. Dio je globalnog projekta koji okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva.

Vijest preuzeta sa radio.hrt.hr