Održana kninska biciklijada

U Kninu je u nedjelju u povodu Dana Grada i blagdana sv. Ante, a u okviru manifestacije Zvonimirovi dani održana 1. Kninska biciklijada.

Na ovoj rekreativnoj biciklijadi koju su organizirali Grad Knin, Turistička zajednica grada Knina i Biciklistički klub Adrion oros iz Knina i čija duljina je iznosila 15 kilometara, nastupili su brojni građani među kojima su se našli i gradonačelnica Grada Knina Josipa Rimac, njezin zamjenik Slaven Ivić te pročelnica za društvene djelatnosti Sanja Lozančić.

Biciklijadu su svojom nazočnošću podržali i zamjenik gradonačelnice Nikola Blažević i predsjednik Gradskog vijeća Marinko Tokmakčija.

Grad Knin ovu je manifestaciju pomogao sa 1.500 kuna.

Biciklijada nije bila natjecateljskog karaktera, start je bio na Trgu Ante Starčevića, vozilo se preko kružnog toka, cestom D1 prema slapu Krčić. Nakon kratkog zaustavljanja, nastavilo se prema Biskupiji i Lopuškoj glavici, zatim makadamom prema Potkonju gdje je bilo kratko zaustavljanje kod česme. Od Potkonja se nastavilo voziti preko državne ceste do Informativnog centra Ekološke udruge Krka gdje je bio i cilj, a tamo je upriličeno i druženje sudionika.