Održana Olimpijada dječjih vrtića

U sportskoj dvorani Srednje škole Lovre Montija održan je 15-i Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Knina. Nakon nekoliko odgoda zbog loših vremenskih prilika festival je konačno održan 31. svibnja 2016. godine u prepunoj dvorani srednje škole.

Na Olimpijadi su sudjelovala djeca iz područnih odjeljenja Maslačak, Tratinčica i Visibaba te iz središnjeg odjeljenja Cvrčak. Poput svih prijašnjih natjecanja malih olimpijaca i ovo je zdušno bodrila mnogobrojna publika sastavljena od članova obitelji i prijatelja. Poput svakog pravog olimpijskog dođanja i 15-i olimpijski festival dječjih vrtića Grada Knina započeo je mimohodom. Olimpijski plamen zapalio je atletičar Atletskog kluba „sv. Ante“ Knin Antonio Zelić, dok je čitanje zakletve pripalo Ani Džanan iz Taekwondo kluba „Div“ Knin.

Olimpijada je održana u pet disciplina: nogomet, skok u dalj, štafeta, trčanje na 60m i bacanje loptice u dalj. Ukupni pobjednik višesatnog natjecanja bila je ekipa Tratinčica, drugo mjesto pripalo je ekipi Maslačak, a treće Cvrčaku. Priznanje za fair play dobila je ekipa Visibaba.

U ime Grada Knina nazočili su gradonačelnik Nikola Blažević, koji je ujedno otvorio natjecanje i zamjenik gradonačelnika Slaven Ivić, dok je Šibensko-kninsku županiju predstavljao zamjenik župana Tomislav Vrdoljak.