Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Knina

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Knina

U Domu Hrvatske vojske jučer je održana svečana sjednica Gradskog vijeća povodom nadolazećeg blagdana sv. Ante i Dana Grada Knina. Sjednici su prisustvovali gradski dužnosnici, vijećnici te gosti iz javnog života Knina i okolnih gradova i općina.

Domaćini su prezentirali postignuća protekle godine kroz video prilog koji je prikazao ključne projekte i aktivnosti Grada i gradskih ustanova.

Tijekom svečanosti, dodijeljene su nagrade zaslužnim građanima.

General Rahim Ademi proglašen je počasnim građaninom Grada Knina za doprinos u uspostavi teritorijalne cjelovitosti Republike Hrvatske i uspješno oslobađanje Grada Knina.

Načelnik Policijske postaje Knin, Ivan Vidović, primio je nagradu Grada za dugogodišnji predani rad u obavljanju policijskih zadaća na održavanju javnog reda, zaštite života i imovine te za iznimnu suradnju s lokalnom zajednicom i doprinosu društva u cjelini.

prim.dr. Marko Čičak, dr.med. specijalistu ginekologije i opstetricije, subspecijalistu fetalne medicine, primio je nagradu Grada Knina za izniman doprinos unapređenju zdravstva te plemenitost, humanost i predan rad u Općoj i veteranskoj bolnici „Hrvatski ponos” Knin.

Stanko Gojević primio je nagradu Grada Knina za doprinos unapređenju društvenog i gospodarskog života u Gradu Kninu te za iznimnu suradnju s lokalnom zajednicom i doprinos društvu u cjelini.

Nikola Kalat dobio je nagradu Grada Knina za doprinos unapređenju i razvoju zdravstvene zaštite u Gradu Kninu te za iznimnu suradnju s lokalnom zajednicom i doprinos društvu u cjelini.

Zavodu za hitnu medicinu u Kninu dodijeljena nagrada Grada Knina za dugogodišnji rad i doprinos društvenoj zajednici te za uvijek pravovremenu i kvalitetnu hitnu medicinsku skrb pruženu svim životno ugroženim pacijentima

Posthumno Fabijanu Lovriću hrvatskom i bosanskohercegovačkom pjesniku dodijeljena je nagrada Grada Knina za izniman doprinos hrvatskom i bosanskohercegovačkom kulturnom stvaralaštvu te za promicanje kulture i umjetnosti u društvenom životu Grada Knina.

Jure Zečević dobio je plaketu Grada Knina za 77 puta darovanu krv i osobit doprinos dobrovoljnom darivanju krvi po načelima Humanosti, Dobrovoljnosti, Anonimnosti i Besplatnosti.

Na svečanoj sjednici Grada Knina, glazbenim izvedbama uzvanike i goste razveselio je dječji zbor OŠ dr. Franje Tuđmana, vođen učiteljicom Zvonimirom Mijić.

Foto: Ivica Šimić