Počinju radovi na uređenju 1. faze sportskog igrališta u Golubiću

Gradu Kninu su temeljem prijave na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u sklopu programa poticanja razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda za 2017. godinu, odobrena sredstva za uređenje 1. faze sportskog igrališta u Golubiću, u iznosu od 250.000,00 kn.

Prema uvjetima natječaja Grad Knin je izradio projektnu dokumentaciju, proveo postupak nabave i ugovorio izvođenje radova i usluge nadzornog inženjera.

Ugovor za izvođenje radova potpisan je s tvrtkom “Građenje Split“ d.o.o. iz Splita, a usluge nadzora povjerene su tvrtci “Albus” d.o.o. iz Splita, nadzorni inženjer Mario Domljanović.

Ukupan iznos ugovorenih radova iznosi 611.968,75 kn s PDV-om. Uz Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja preostala sredstva je osigurao Grad Knin.

U sklopu 1. faze uređenja sportskog igrališta planirano je uređenje malonogometnog igrališta s podlogom od umjetne trave i uređenje košarkaškog odnosno odbojkaškog igrališta s sintetskom podlogom. Iza golova malonogometnog igrališta postavit će se zaštitne mreže, te će se ugraditi 8 klupa za sjedenje koševi za otpatke. 2. fazom uređenja je planirana je izvedba tribina za gledatelje.

Umjetnu travu za malonogometno igralište Gradu Kninu je donirala sportska udruga iz Njemačke Die Sternsinger.

Radovi na uređenju 1.faze sportskog igrališta započinju u ponedjeljak 06. lipnja 2017. godine, a planirano je da traju 2 mjeseca.