Posjet članova gornjostubičke udruge branitelja Domovinskog rata „Sveti Juraj“, općinskog načelnika i zamjenika načelnika Kninu.

U nedjelju, 06. svibnja 2018.g. članovi UBDR “Sveti Juraj” na čelu s potpredsjednikom Stankom Perešinom i tajnikom Stjepanom Leškovićem (Sonyem) te načelnikom Općine Gornja Stubica Jasminom Krizmanićem i zamjenikom načelnika Vladimirom Škvorcem posjetili su gradove Knin i Otočac u kojima je dio članova udruge bio u postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske i Hrvatske policije za vrijeme rata.

U Kninu ih je dočekao gradski vijećnik i vjeroučitelj u Osnovnoj školi Franje Tuđmana Dragan Miličević nakon čega su zapalili lampione i odali počast kod spomenika “Oluja 95” u središtu grada.

Zatim su prisustvovali svetoj Misi u Crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu nakon čega su pješice otišli do Kninske tvrđave gdje ih je dočekao profesor povijesti i kustos u Kninskom muzeju Goran Mrnjavac koji im je bio vodič. Razgledali su Kninsku tvrđavu i novi stalni muzejski postav “Oluja 95”, upoznali se sa poviješću Knina, ulozi Knina u oslobađanju Hrvatske te o podizanju hrvatske zastave na Kninskoj tvrđavi za vrijeme vojno redarstvene operacije “Oluja” početkom kolovoza 1995.g.

Poslije Knina, posjetili su grad Otočac

Text/foto: gornjastubica.hr