Posjet ministra poljoprivrede Šibensko-kninskoj županiji

Ministar poljoprivrede, prof. dr. sc. Davor Romić boravio je danas u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji. U Uredu župana održao je sastanak sa županom Goranom Paukom, njegovim suradnicima i gradonačelnicima s područja županije. Na sastanku se razgovaralo o o aktualnoj problematici u poljoprivredi na području Šibensko-kninske županije te na području svakog pojedinog grada. U pratnji ministra bila je Elizabeta Kos, pomoćnica ministra za vodno gospodarstvo, a sastanku su prisustvovali gradonačelnik Skradina Nediljko Dujić, gradonačelnik Drniša Josip Begonja, gradonačelnik Knina Nikola Blažević, gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Nikica Penđer te predstavnici Hrvatskih voda. Župan je upoznao ministra s podacima o ukupnom poljoprivrednom zemljištu različite kategorije na području županije i o onom koje je slobodno za raspolaganje.

Gradonačelnik Knina Nikola Blažević upoznao je ministra o broju OPG-ova i o ukupnom broju ovaca, koza i krava na području Grada Knina. Izrazio je nadu da će se stanje popraviti, posebice u svjetlu dobrih odnosa s Veleučilištem Marko Marulić u Kninu, nakon što počne s radom Inovacijsko središte u Zvjerincu kod Knina. Zatražio je od ministra poduzimanje mjera u cilju dodjele na korištenje poljoprivrednog zemljišta građanima, posebno onima koji su doselili u Knin nakon VRO ”Oluja”, a koji nemaju u vlasništvu obradivog poljoprivrednog zemljišta.

Nakon sastanka u Uredu župana ministar Romić je u multimedijalnoj dvorani gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ prezentirao Pilot projekt navodnjavanja drvenastih kultura. Prezentaciju projekta pratili su predstavnici jedinica lokalne samouprave na području Šibensko-kninske županije, radne grupe za navodnjavanje, savjetodavne službe i Hrvatske poljoprivredne agencije.