Potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji objekta Informacijsko-inovacijskog inkubatora (3i)

Potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji objekta Informacijsko-inovacijskog inkubatora (3i)

Danas je u gradskoj vijećnici Grada Knina potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji objekta Informacijsko-inovacijskog inkubatora (3i). Ukupna vrijednost ugovorenih radova je 8.090.208,91 kn. Izvođač radova je tvrtka Reliance d.o.o. iz Splita, a radovi će biti završeni do kraja travnja 2021. godine.

Ugovaranju je prethodio otvoreni postupak nabave male vrijednosti u kojem je sudjelovalo četrnaest ponuditelja. Procijenjena vrijednost predmeta nabave iznosila je 7.515.048,50 kuna, odnosno ukupno s PDV-om 9.393.810,63 kuna, a visoka razina tržišnog natjecanja donijela je i uštede u iznosu većem od 1,3 milijuna kuna.

Radovi se izvode u sklopu projekta KK.08.2.1.09.0006 Rekonstrukcija i opremanje informacijsko-inovacijskog inkubatora (3i)  kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Cilj projekta je razvoj poslovne infrastrukture i kontinuirane podrške poduzetnicima za osnivanje i razvoj novih poduhvata i povećanje konkurentnosti na domaćem i stranom tržištu.

Ugovorenim radovima u potpunosti će se rekonstruirati objekt nekadašnje Stojne kuće u Poslovnoj zoni Preparandija. Nadalje, u sklopu projekta Inkubator će biti opremljen visokom tehnologijom čime će mladi inovativni poduzetnici dobiti potrebnu infrastrukturu kao i stručnu podršku za razvoj, oblikovanje, testiranje i komercijalizaciju svojih ideja, projekata i proizvoda.

Ovaj projekt je jedan od 20 projekata koji se provode u sklopu Intervencijskog plana Grada Knina, a ukupna vrijednost projekta je  12.218.975,74 kn.  Iz Europskog fonda za regionalni razvoj financirat će se 85% ovog iznosa, odnosno 10.386.129,37 kn. Grad Knin provodi projekt u partnerstvu s JU LRA Matica u razdoblju od 1. siječnja 2020. do 1. srpnja 2022. godine.

Za više informacija o Intervencijskom planu i pojedinačnim projektima posjetite internetsku stranicu Grada Knina https://knin.hr/interevencijski-plan-grada-knina/.

Za više informacija o EU fondovima i natječajima posjetite internetsku stranicu www.strukturnifondovi.hr.