Potpisivanje ugovora za izgradnju pješačko-biciklističkog mosta i šetnice

Potpisivanje ugovora za izgradnju pješačko-biciklističkog mosta i šetnice

Grad Knin će u petak, 15. studenog 2019. godine, potpisati ugovor o izvođenju radova na izgradnji pješačko-biciklističkog mosta na rijeci Orašnici i uređenje šetnice prema Krčiću. Ukupna vrijednost ugovorenih radova je 5.196.375,50 kn, od čega se 1.017.468,00 kn odnosi na izgradnju mosta, a preostalih 4.178.907,50 kn na izgradnju i opremanje šetnice. Izvođač radova je Kameni zid d.o.o. iz Drniša, a radovi će biti završeni do kraja listopada 2020. godine.

Radovi se izvode u sklopu projekta KK.08.2.1.09.0005 Izgradnja pješačko-biciklističkog mosta na Orašnici i uređenje šetnice prema Krčiću kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ovaj projekt je jedan od 20 projekata koji se provode u sklopu Intervencijskog plana Grada Knina, a ukupna vrijednost projekta je  5.769.005,13 kn.  Iz Europskog fonda za regionalni razvoj financirat će se 85% ovog iznosa, odnosno 4.903.654,00 kn. Grad Knin provodi projekt samostalno u razdoblju od 01. srpnja 2019. do 31.12.2020. godine .

Cilj projekta je poboljšanje javnih usluga i sadržaja za bolju kvalitetu života građana grada Knina i povećanu atraktivnost grada za posjetitelje i stanovnike. Kroz projekt će se izgraditi drveni pješačko-biciklistički most preko rijeke Orašnice i šetnica prema Krčiću u dužini oko 3.000 metara. Novoizgrađeni dodatni sadržaji doprinijet će atraktivnosti i očuvanju prirodne baštine i približit će rijeku Krku stanovnicima grada Knina i posjetiteljima.

Zajedno s ovim projektom Grad Knin trenutno provodi sedam projekata iz Intervencijskog plana Grada Knina, jedan projekt je završen, a do kraja ove godine očekuje se potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Rekonstrukcije i opremanja Informacijsko-inovacijskog inkubatora (3i) u vrijednosti od preko 12 milijuna kuna.  Ukupna vrijednost svih projekata iz Intervencijskog plana koji su trenutno u provedbi je oko 16 milijuna kuna.

Pozivamo Vas da nam se pridružite u petak, 15. studenog 2019. godine u 11.00 sati u Gradskoj vijećnici gdje će, uz potpisivanje ugovora s izvođačem, biti detaljnije predstavljen projekt Izgradnje pješačko-biciklističkog mosta na Orašnici i uređenja šetnice prema Krčiću, kao i ostali projekti koje Grad Knin provodi.

Za više informacija o Intervencijskom planu i pojedinačnim projektima posjetite internetsku stranicu Grada Knina

https://knin.hr/interevencijski-plan-grada-knina/.

Za više informacija o EU fondovima i natječajima posjetite internetsku stranicu www.strukturnifondovi.hr.