Poziv na sudjelovanje u obilježavanju Dana planeta Zemlje 2022.

Poziv na sudjelovanje u obilježavanju Dana planeta Zemlje 2022.

Grad Knin poziva sve zainteresirane građane na sudjelovanje u akciji povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje 2022. Obilježavanje će se održati 22. travnja 2022. godine na Trgu Ante Starčevića, s početkom u 10 sati.

U sklopu obilježavanja će biti postavljen info pult putem kojeg će se zainteresiranim građanima dijeliti informativni letci i promotivni materijali. Svi zainteresirani građani će biti informirani o svim relevantnim informacijama vezanim uz zaštitu okoliša i prirode te gospodarenju otpadom na području grada Knina.

Ujedno pozivamo građane da prikupe i donesu sedam plastičnih čepova, za sedam kninskih rijeka. Zauzvrat će građani koji se odazovu akciji na poklon dobiti jednu platnenu vrećicu.

Prikupljeni čepovi će biti poslani Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec,  koja prodajom prikupljenih čepova tvrtkama koje se bave recikliranjem plastike, prikuplja sredstva za liječenje svojih korisnika i nabavku skupih lijekova.

Obilježavanje se odvija pod pokroviteljstvom Grada Knina a u suradnji s gradskom tvrtkom „Čistoća i zelenilo“ te Ekološkom udrugom „Krka“ Knin.

Svrha održavanja akcije je informiranje građana o održivom gospodarenju otpadom te jačanje svijesti građana o zaštiti okoliša.

Hvala Vam na doprinosu u zaštiti okoliša!

Veselimo se Vašem dolasku!