Prva obljetnica Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju: Uskoro u funkciji i bazen

U Općoj i veteranskoj bolnici Hrvatskoga ponosa u Kninu danas je obilježena prva obljetnica Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju gdje se uglavnom liječe branitelji.

Ravnateljica bolnice Kristina Bitunjac zahvalila je svima bez čije pomoći odjel ne bi mogao funkcionirati.

– Zahvalila bih se najprije Gradu i Županiji koji nam stalno pomažu. Udruzi žena Katarina Zrinski koja nam pomaže donacijama i samim braniteljima bez čijih sugestija mi zapravo ne bi znali što njima nedostaje te Ministarstvu branitelja i Ministarstvu zdravstva koji isto pomažu da ovaj odjel odlično funkcionira.

Voditeljica odjela Slađana Vuković Baras zahvalila se rukovodstvu bolnice, Ministarstvu branitelja i Ministarstvu zdravstva, Gradu i Županiji, udrugama branitelja te Udruzi žena Katarina Zrinski.

– Kroz vašu svesrdnu pomoć uvjeti boravka i liječenja naših pacijenata su poboljšani. Na našem odjelu do sada se liječilo 289 pacijenata od čega 233 veterana i članova njihovih obitelji – referirala je voditeljica odjela te dodala da je u planu zapošljavanje novih stručnih kadrova na odjelu.

– Voljeli bi imati još jednog radnog terapeuta, jednog logopeda i povećati broj fizioterapeuta – izvijestila je voditeljica dodavši da je popunjenost odjela stopostotna te da je vrijeme čekanja jedan do dva mjeseca.

Dožupan Tomislav Vrdoljak je istaknuo da je skrb za branitelje prioritet.

–  Skrb za branitelje koji trebaju medicinsku pomoć je na prvom mjestu. Nadam se da će se ovaj odjel u dogledno vrijeme ekipirati do kraja i da će hrvatski branitelji ovdje naći ugodno mjesto za liječenje te da će im osoblje kao i do sad biti od pomoći – kazao je Vrdoljak.

U ime branitelja koji su se liječili na odjelu zahvalio se branitelj Luka Kelava iz Sinja.

– Zahvalio bih se osoblju i pomoćnom osoblju, našim liječnicama,  sestrama i terapeutkinjama, posebno na razumjevanju, strpljenju i svakodnevnoj brizi. Prije se na liječenje nije čekalo puno, a sada kada se o odjelu razglasilo i kada su sve kvalitete izišle na vidjelo čeka se mjesec do dva. Ja sam čekao mjesec i pol dana – ispričao je svoje dojmove branitelj Luka Kelava te je i postavio pitanje kada će u funkciji biti bazen za rehabilitaciju. Odgovorila mu je ravnateljica Kristina Bitunjac.

– Radimo na tome uz pomoć naših lobista Grada i Županije. Obavijestili smo Ministarstvo branitelja i Ministarstvo zdravstva o tome da bi željeli staviti u funkciju i hidroterapiju. U tijeku je izrada projekta i troškovnika i kada to napravimo ići ćemo s molbom za financiranje prema ministarstvima – najavila je ravnateljica kninske bolnice.

Uz dožupana Tomislava Vrdoljaka na proslavi obljetnice bili su i dogradonačelnik Slaven Ivić, dugogodišnja kninska gradonačelnica Josipa Rimac te predstavnici braniteljskih udruga i Zajednice žena Katarina Zrinski.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Foto: Grad Knin