Razgledavanje Knina u pratnji turističkog vodiča

Razgledavanje Knina u pratnji turističkog vodiča
Upoznaj svoj grad

BESPLATNO RAZGLEDAVANJE KNINA U PRATNJI TURISTIČKOG VODIČA U OVU NEDJELJU

U sklopu trećeg izdanja projekta „Upoznaj svoju zemlju“, Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske, a povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske, organizirati će u ovu nedjelju, 12. siječnja 2019. godine (nedjelja), s početkom u 12:00 sati, besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a i partneri, tako i u Kninu. U Kninu će vodič Zoja Radić, od spomenika „Oluja 95“ voditi grupu u razgledavanje grada. Radi se o organizaciji besplatnih vođenja od strane lokalnih turističkih vodiča u svakom gradu, a sva vođenja uz turističke vodiče počet će u isto vrijeme. Vođenja su namijenjena lokalnom stanovništvu kako bi upoznali svoj grad te postali ambasadori hrvatskog turizma, ali naravno i svim posjetiteljima i turistima.

Svaki državljanin naše zemlje može biti promotor i ambasador svoje domovine, a na isti način htjeli smo ukazati na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine kao i značaj svih turističkih djelatnika za međunarodni ugled zemlje.

Ujedno se želi istaknuti važnost zaštićenih lokaliteta za predstavljanje zemlje i Pravilnik o popisu zaštićenih lokaliteta (koji je još u izradi) kao i Pravilnik o stručnom ispitu za turističke vodiče, a koji predstavlja jedina mjesta na kojima će našu zemlju predstavljati isključivo oni turistički vodiči koji su se i educirali u Republici Hrvatskoj.

Ove godine u Šibensko-kninskoj županije razgledi su organizirani u Drnišu i Kninu.

Nije potrebna prethodna predbilježba.

 Knin – 12:00 sati, mjesto susreta spomenik “Oluja 95”

Vodič: Zoja Radić

 Drniš – 12:00 sati, mjesto susreta fontana “Vrelo života”

Vodič:  Josipa Petrina