Sajam razmjene dječje opreme

Sajam razmjene dječje opreme

Ekološka udruga Krka poziva sve druškaniće i eko prijatelje da sudjeluju na Sajmu razmjene dječje opreme, igračaka, i sl. koji će se održati 31.08.2019. s početkom u 17h na „Staroj pijaci“ u Kninu, na adresi Trg Matije Gupca 9 .

Sudjelovati mogu izlagači veliki i mali  iz cijele Šibensko-kninske županije, a svi sudionici  će dobiti i poseban poklon-bon za sadnicu stabla, platneni ruksak i još puno iznenađenja. Za sve izlagače osigurana su osvježenja i mala voćna zakuska.

Stoga Vas najljepše molimo da nam se javite na broj telefona 022/664-608 ili na mail: ekoloska.udruga.krka@si.t-com.hr  kako bismo na vrijeme osigurali dovoljan broj štandova.

U sklopu sajma održat će se tri radionice:

  • Edukativna radionica Čudesni svijet vretenaca – NP Krka,
  • Kreativna radionica – Rukotvorine od recikliranog materijala (izrada podmetača od stare odjeće) – Eko Krka
  • Izradi i ponesi svoju kupku – Eko Krka

Bilo da ste izlagač ili posjetitelj pridružite nam se i u akciji oživljavanja starog dijela grada Knina. U slučaju lošeg vremena sajam će se odgoditi te ćemo Vas obavijestiti o  novom terminu.

Sajam se održava u sklopu projekta „Druškanići“ kojeg sufinancira Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Ciljevi projekta su promicanje, organizacija i provođenje ponovne uporabe i/ili popravka odgovarajućih odbačenih dječjih proizvoda ili njihovih sastavnih dijelova, podizanje svijesti stanovništva i razvijanje kulture ponovne uporabe proizvoda (sprječavanje nastanka otpada), umrežavanje (povezivanje) ljudi koji žele razmjenjivati ili donirati dječju opremu, ušteda novca za roditelje te u konačnici smanjenje količine otpada na odlagalištima.

Napominjemo da u sklopu projekta „Druškanići“ svakodnevno u istoimenoj facebook grupi možete razmjenjivati sve vrste roba, a ispred Eko udruge (Tvrtkova 3) postoji i spremnik za odvojeno prikupljanje odjeće, dječje opreme,  igračaka, itd. tako da zapravo Sajam razmjene u Kninu živi svakodnevno.

Veselimo se zajedničkom druženju.