Susret dječjih gradskih vijeća gradova Knina i Solina

Susret dječjih gradskih vijeća gradova Knina i Solina

U petak, 24. svibnja 2024. godine, Grad Knin je imao čast biti domaćin susreta dječjih gradskih vijeća gradova Knina i Solina. Susret je započeo u 10:00 sati u vijećnici Gradske uprave, gdje su se okupila djeca vijećnici s ciljem razmjene znanja, iskustava i ideja. Na susretu je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Kristina Perić, koja je srdačno pozdravila sve nazočne, poželjela im dobrodošlicu i uspješan rad te istaknula važnost ovakvih susreta za jačanje prijateljskih veza između mladih generacija dvaju gradova.

Program susreta bio je bogat i raznovrstan, s naglaskom na edukaciju, kulturu i međusobno povezivanje. Nakon uvodnih govora i kratkog upoznavanja, sudionici su krenuli u šetnju prema Kninskoj tvrđavi, jednoj od najvažnijih kulturno-povijesnih znamenitosti grada.

Raspored aktivnosti bio je sljedeći:
10:00 sati: Susret dječjih vijeća gradova Knina i Solina u Gradskoj upravi Knin.
11:00 sati: Polazak šetnjom na Kninsku tvrđavu. Ova šetnja pružila je priliku djeci da uživaju u prirodnim ljepotama i povijesnim znamenitostima grada.
11:15 sati: Obilazak Kninske tvrđave, posjeta Muzeju Oluja 95 i Interpretacijskom centru. Tijekom ovog dijela programa, djeca su imala priliku saznati više o bogatoj povijesti Knina, s posebnim naglaskom na Domovinski rat i operaciju Oluja.
13:30 sati: Ručak u restoranu Tvrđava. Nakon edukativnog dijela, sudionici su se okrijepili uz ukusni ručak u ugodnoj atmosferi restorana s prekrasnim pogledom na tvrđavu i okolni krajolik.
15:00 sati: Završetak susreta. Nakon ručka, uslijedio je oproštaj i završna riječ, gdje su svi sudionici izrazili zadovoljstvo današnjim događajem te nadu u ponovne susrete i nastavak suradnje.

Ovaj susret bio je izvanredna prilika za mlade vijećnike da steknu nova iskustva, prošire svoje vidike i uspostave nove prijateljske veze. Grad Knin zahvaljuje svim sudionicima na dolasku i aktivnom sudjelovanju te se raduje budućim susretima i zajedničkim projektima.