U četvrtak na tvrđavi predstavljanje projekta Neodoljiva Hrvatska

Kninski muzej i Turistička zajednica grada Knina, obilježavanje 20 godina obljetnice “Oluje” započinju zajedničkom suradnjom, predstavljanjem projekta “Neodoljiva Hrvatska”, autorice Sunčane Matić, 16. srpnja 2015.g. na kninskoj tvrđavi, u prostoru galerije s početkom u 19.00 sati.

Predstavljanje kataloga pratiti će i izložba fotografija “Pogled na zavičaj”, autora Željka Krnčevića, člana foto kluba Šibenik.

Autorica i producentica projekta Sunčana Matić iz agencije LUX opisuje projekt Neodoljiva Hrvatska kao 100 % hrvatski proizvod.

Projekt je realiziran u tri faze, a u prvoj je napravljen najveći katalog na svijetu. Katalog je impresivnog formata: dimenzije su mu 170 x 130 centimetara, teži 70 kilograma, ima preko 380 stranica i 900 kvadrata papira. Impresivan je i tim koji je pune tri godine radio na nastanku sadržaja – preko pedeset renomiranih suradnika, autora tekstova, fotografa, lektora i prevoditelja. Sadržaj pogledati na: www.neodoljivahrvatska.com/catalog.

Neodoljiva Hrvatska se u drugoj fazi projekta od veljače 2014. izlaže-lista po gradovima Hrvatske. Svakim događanjem odnosno pažljivo realiziranim programom predstavljanja kataloga, otkriva nove zanimljive atrakcije široj javnosti poput npr. u Iloku dvorca knezova Iločkih, obitelji Odescalchi, u Valpovu dvorca Prandau Normann – Muzeja Valpovštine, vrijedne sarkofage u podrumima Franjevačkog samostana u Klanjcu, dvorac grofa Jankovića u Daruvaru, Kaštel grofova Zrinskih – prirodoslovni muzej u Brodu na Kupi, Lužu u Dubrovniku, Gradski muzej u Korčuli, Vrtove Lunjskih maslina na otoku Pagu, Muzej seljačkih buna u Gornjoj Stubici i Kninski muzej – Kninsku tvrđavu.

Treća faza Neodoljive Hrvatske je održivost projekta. Kvalitetan sadržaj najvećeg kataloga, strategija je razvoja Hrvatske u malom. Stoga autorica i producentica projekta Sunčana Matić nezavisno razvija tekstove putem manifestacija, kongresa, turističkih i poslovnih skupova prilikom kojih okuplja društvene uglednike i stručnjake s ciljem opće društvene korisnosti. Realiziran je prvi Kongres ekološkog i održivog turizma – Neodoljiva Hrvatska, u rujnu će se održati Konferencija o iseljeništvu na 2. Zagreb Business Summit-u Zagrebačkog velesajma, a u studenom 2015. održat će se prvi Kongres sportskog turizma kao dio novog Međunarodnog sajma turizma. Knin je ovom izložbom podržao daljnji razvoj projekta i suradnju na Neodoljivoj Hrvatskoj u budućnosti.

Neodoljiva Hrvatska (1)