U Kninu završena treća etapa 6. Memorijalnog biciklističkog maratona „Navik on živi ki’ zgine pošteno” Prevlaka – Vukovar- Ilok

U Kninu završena treća etapa 6. Memorijalnog biciklističkog maratona „Navik on živi ki’ zgine pošteno” Prevlaka – Vukovar- Ilok

U Kninu je završena treća etapa 6. Memorijalnoga biciklističkoga maratona „Navik on živi ki’ zgine pošteno” Prevlaka – Vukovar- Ilok koji se,  u organizaciji Biciklističkoga kluba Metković, vozi u spomen na 12 ubijenih redarstvenika u Borovu Selu.

Dužina maratona je 1000 km i vozi se u 6 etapa (dana). Ovogodišnji Maraton voze Jakša Bulić, Marko Talajić, Josipa Ivanković, Lara Bokšić, Mirko Luburić, Petar Grgić, Ivan Bokšić, Josip Jakelić, Joško Žarković, Josip Vincetić (član Udruge Dvanaest redarstvenika i sudionik nemiloga događaja) i Branko Markota. U pratnji im je idejni začetnik i organizator Maratona, Dalibor Talajić.

Bicikliste je na Trgu Ante Starčevića dočekao gradonačelnik grada Knina, Marijo Ćaćić a potom su zajedno zapalili svijeću pred Spomenikom “Oluja 95“ poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu .

Svrha Maratona je očuvanje tekovina Domovinskog rata, kao i spomen na one koji su položili svoje živote na oltar domovine, a samim maratonom simbolično se spaja krajnji jug (Prevlaka) i istok (Ilok) Hrvatske.