U nedjelju biciklistička utrka „Uspon na Dinaru – Oluja 95“

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, dana hrvatskih branitelja i 20. obljetnice VRO Oluja Biciklistički klub Adrion Oros organizira brdsko-biciklističku utrku pod nazivom „Uspon na Dinaru – Oluja 95″ koja će se održati u nedjelju, 2. kolovoza.

Okupljanje, prijave i start defilea će biti na glavnom gradskom trgu, gdje će se položiti vijenci i održati minuta šutnje za sve poginule branitelje.

Start defilea je u 9 sati i vozit će se gradskim ulicama do Guga odakle počinje utrka. Staza je duga 17 km sa ciljem kod planinarskog doma Brezovac. U domu će biti organiziran ručak, proglašenje pobjednika i dodjela medalja i nagrada.

Utrka se vozi u tri kategorije: „Sport“, „Rekreacija“ i „Žene“. Za prva tri mjesta u svakoj kategoriji su osigurane novčane nagrade i pokloni, kao i za najstarijeg i najmlađeg sudionika koji uspješno završe utrku. Kotizacija iznosi 50 kuna, a prijave se mogu slati na e-mail bkadrionoros@gmail.com

Očekuje se veliki broj natjecatelja. Osim sudionika iz cijele Dalmacije već su prijavljeni i natjecatelji iz Belgije, Češke, Norveške te Bosne i Hercegovine pa organizatori pozivaju sve zainteresirane da se pridruže u nedjelju ujutro i isprate bicikliste.