Uskrsna čestitka gradonačelnika Grada Knina

Uskrsna čestitka gradonačelnika Grada Knina

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

Uskrs je naš najveći kršćanski blagdan. Blagdan optimizma, vjere, nade, ljubavi i obitelji.
Uskrs je simbol pobjede dobra nad zlom i života nad smrću. Uskrs nam pruža ohrabrenje i novu duhovnu snagu. Ove godine Uskrs dočekujemo u neizvjesnim i izazovnim vremenima uzrokovanih pandemijom COVID-19.
Ovom prilikom upućujem svima Vama iznimnu i veliku zahvalnost, hvala Vam na strpljenju, solidarnosti i odgovornosti koju svakodnevno pokazujete, svjesni da o nama samima ovisi kada će ova situacija proći.
Zahvaljujem svim našim zdravstvenim djelatnicima, policajcima, vatrogascima, članovima Dvd-a, Crvenom križu, članovima stožera civilne zaštite i brojnim volonterima, a osobito trgovcima i svima onima koji svakodnevno u teškim uvjetima obavljaju svoj posao.
U ovim teškim vremenima dajmo punu podršku svima bolesnima te onima u karanteni i samoizolaciji.
Ovo vrijeme nam daje priliku da dublje promislimo o navještenju koje nam nosi Kristovo uskrsnuće. Svaki izazov, svaka patnja koja je stavljena pred nas ima svoj razlog, sve što je teško i loše ima svoje trajanje, a najvažnije, nakon lošeg dolazi bolje razdoblje.
Provedite Uskrs u toplini svojih domova okruženi članovima najbliže obitelji, u zdravlju i sreći, nadahnuti dobrotom i međusobnim poštovanjem.

U ime gradske uprave Grada Knina, svojih zamjenika i suradnika te u svoje osobno ime od srca Vam čestitam najveći kršćanski blagdan i želim Vam prije svega dobro zdravlje, obilje mira, snage, ljubavi i zajedništva.

Gradonačelnik
dr.sc. Marko Jelić