Usvojen treći rebalans: Odlagalište Mala Promina pričekat će 2016. godinu

Kninsko Gradsko vijeće usvojilo je treći ovogodišnji rebalans proračuna. Rebalansom je proračun umanjen za deset milijuna kuna (10.032.662 kn), a glavnina tog iznosa odnosi se na sanaciju odlagališta otpada Mala Promina vrijednu devet milijuna kuna (9.085.000 kn) koja je iz tehničkih razloga odložena za 2016. godinu.

Proračun je umanjen i zbog nerealiziranih nerazvrstanih cesta i to za 370 tisuća kuna, a riječ je o Kovačićevoj, Gajevoj i ulici Ante Anića te o Gospodnetićevom putu.

Značajniji rashodi viši od planiranih tiču se neisplaćenih stipendija za prošlu godinu i to u iznosu od 98 tisuća kuna te uvećanih troškova proslave Oluje sa 100 na 170 tisuća kuna.

Dug Grada u zadnje četiri godine prepolovljen.

Tako trećim rebalansom ukupni prihodi i primici umjesto planiranih 66, 4 milijuna kuna iznose 56,4 milijuna kuna, a rashodi i izdaci umjesto 58,1 milijun kuna iznose 48,1 milijun kuna. Fiktivni fišak prihoda i primitaka u iznosu od 8,2 milijuna kuna je zapravo višak prihoda za pokriće prenesenog manjka prihoda i primitaka iz prethodnih godina. Kolokvijalno rečeno, riječ je o proračunskom dugu Grada koji se vuče godinama. Pozitivno je ipak da je taj dug od 2011. godine kada je iznosio 16 milijuna kuna – prepolovljen.

Slaven Ivić novi načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje za Grad Knin

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća usvojeni su i pravilnici o radu Pučkog otvorenog učilišta Knin i Narodne knjižnice Knin, a Stožer za zaštitu i spašavanje za Grad Knin dobio je novog načelnika. To je kninski dogradonačelnik Slaven Ivić.

Na sjednici je donesena i odluka o osnivanju i ustroju Postrojbe civilne zaštite Grada Knina kojom će zapovjedati gradonačelnik Nikola Blažević.

Tehničar kninske bolnice deložiran iz bolnice nakon 20 godina; Vijećnik Uzun upozorio da je riječ o tjeranju stručnih kadrova iz grada

Na današnjem zasjedanju kninskog parlamenta bilo je samo jedno vijećničko pitanje i to ono vijećnika HDZ-a Ivana Uzuna. On je upoznao vijeće i javnost kako je sanacijska upraviteljica kninske bolnice Antonela Karačić naložila tehničaru radiologije Mahmoudu Tomeliehu da iziđe iz prostora bolnice gdje živi više od 20 godina, točnije od oslobođenja grada. Uzun je upozorio kako je ovdje riječ o tjeranju stručnih kadrova iz grada.

Kninski gradonačelnik Nikola Blažević odgovorio je kako je upoznat sa slučajem Tomelieha te će u vezi s tim problemom postaviti upit sanacijskoj upraviteljici.

– Grad Knin nije nadležan za stambeno zbrinjavanje no itekako mi je dobro poznat slučaj Mahmouda Tomelieha, a i moja prethodnica, gradonačelnica je pokušavala pomoći gospodinu Tomeliehu. Pravo je sanacijske upraviteljice da upravlja resursima i prostorima u bolnici, ali zasigurno je loša poruka da čovjek koji je tu preko 20 godina mora izići iz bolnice. Svakako ću postaviti upit sanacijskoj upraviteljici te obavijestiti ovo vijeće i javnost o odgovoru koji dobijem – kazao je gradonačelnik Blažević.

Predsjednik Gradskog vijeća čestitao ulazak u Sabor Josipi Rimac i Mirku Raškoviću.

Ma kraju sjednice predsjednik Gradskog vijeća Marinko Tokmakčija čestitao je gradonačelniku Nikoli Blaževiću na prvoj “odrađenoj” sjednici u novoj ulozi, a kninskim saborskim zastupnicima Josipi Rimac i Mirku Raškoviću čestitao je ulazak u Hrvatski Sabor.

Vijest preuzeta sa HUKNET.hr-Kninski News Portal.