Velika državna završnica Plazma Sportskih igara mladih započinje finalom Coca-Cola Cup 2018.

Mladi nogometaši amateri iz cijele Hrvatske natjecat će se na terenima Parka mladeži 30.7., a polufinalne i finalne utakmice održat se 31.7. u od 10 sati na terenima FESB (Kampus) u Splitu.

Najpopularniji i najmasovniji sport na svijetu svoju veliku bazu ima i u Hrvatskoj. Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već petu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodio je čak 80 gradova i mjesta u Hrvatskoj.

Coca- Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha.Kvalifikacijski turniri u gradovima  razigravali su  se u ožujku, travnja i svibnju nakon čega su uslijedila županijska finala.Nogometne terene diljem hrvatske preplavili su naši amaterski sportaši u dvije kategorije: U-15 (2003. godište i mlađi) i U-18 (2000. godište i mlađi).Ove godine u Coca-Cola Cup turniru sudjelovalo je  više od 30 000 djece i mladih.

Svaki turnir bio je primjer fair playa igre i sportske borbe za pobjedu jer ulog je uvijek velik: plasman na državnu završnicu u Splitu koja se održava od 29.- 31. kolovoza.

 

Nakon Coca- Cola Cupa na red će doći i državne završnice za ostale sportove u sustavu Plazma Sportskih igara mladih koje će se razigravati po sportski terenima dijem Splita:

  • Odbojka i šah: 2. – 4. kolovoz
  • Odbojka na pijesku, Hrvatska pošta Cup u tenisu i mali nogomet (2007. godište): 6. – 8. kolovoz
  • HEP turnir u rukometu, stolni tenis i Kinder turnir u košarci: 9. – 11. kolovoz

Jedinstvena je to prilika za sve hrvatske školarce da provedu nezaboravne dane na moru uz osiguran smještaj, prijevoz do Splita i transfer do natjecanja, sve uz nadzor organizatora.

Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnih i srednjih škola da potpuno besplatno od travnja do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).

 

Sve najbolje od Plazma Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebook stranicama:

 

“Sportske igre mladih”: https://www.facebook.com/sportske.igre.mladih/
”Coca-Cola Cup Hrvatska”: https://web.facebook.com/CocaColaCupHrvatska/

i instagramu: igremladih_hr:https://www.instagram.com/igremladih_hr/