Velika karnevalska povorka

Velika karnevalska povorka

U petak, 21. veljače u 12.00 sati kreće Velika karnevalska povorka, tradicionalno, od OŠ Domovinske zahvalnosti kroz grad do glavnog gradskog trga. Uz udrugu Sv. Bartolomej, čija skupina broji preko 50 klinaca, povorku čine učenici i vrtićani iz DV Cvrčak, OŠ Domovinske zahvalnosti i OŠ dr. Franje Tuđmana. Posebno iznenađenje i velika sreća je što će se povorci ove godine pridružiti i jedna skupina iz Doma za starije i nemoćne Knin. U povorci se krije par iznenađenja, a na trgu, zahvaljujući dvjema binama, svaka skupina će se predstaviti na uzvišenom dijelu. Nakon predstavljanja svih skupina, slijedi cirkuska točka, suđenje krnji i paljenje krnje te proglašenje najbolje maskiranih skupina.

DUGAČKA POVORKA

Sutra, u petak, 21. veljače, s početkom u 12.00 sati kreće Velika karnevalska povorka, koja broji čak 40 skupina! „Bubamare, dimnjačari, anđeli, likovi iz bajki i još mnoštvo preslatkih i zanimljiv maski očekuje nas ove godine“ – poručuju organizatori i dodaju: „Pozivamo sve da nam se pridruže na trgu ili barem na glavnoj ulici i tako podrže najmlađe pripadnike našeg društvu“. Najavljuju cirkusku atmosferu i zabavu na čak dvije bine, uz hrpu krafni i fritula!

CIRKUSANTI NA GLAVNOM TRGU

Osim što će zabaviti sve u povorci i izvan nje, dvoje animatora – zabavljača, dočekat će sve skupine na drugoj bini.  Nakon predstavljanja svih skupina, izvest će i cirkusku točku, a za to vrijeme će stručni žiri razgledavati i birati najbolje maskirane skupine.

SUĐENJE KRNJI I NAGRADE ZA NAJBOLJE MASKE

Karnevalska udruga već je pripremila osudu za ovogodišnjeg krnju, a tko ili što će biti krnjo, moći ćete saznati sutra na glavnom kninskom trgu, gdje će se i zapaliti, uz osiguranje DVD Knina. Nakon osude i paljenja krnje, slijedi proglašenje najbolje maskiranih skupina. Za najbolje maske, uz pomoć dva sponzora, pripremljene su zanimljive i zabavne nagrade.

Najbolje maskiranu skupinu igraonica Tri Lovca časti najboljom pobjedničkom zabavom, uz pizzu i piće, u svojoj igraonici, dok drugu najbolje maskiranu skupinu, pizzerija i konoba Šime i Joso časti pizzama. Treća najbolje maskirana skupina osvaja  palačinke za sve.

Više informacija: https://www.facebook.com/events/184745675936015/