Završen projekt Eko knjižnice igračaka

Završen projekt Eko knjižnice igračaka

Ekološka udruga „Krka“ Knin u partnerstvu s Gradom Kninom i  Općinom Promina uspješno je provela aktivnosti projekta „Eko knjižnice igračaka“. Projektom doprinosimo buđenju  svijesti i edukaciji  djece i odraslih o važnosti zaštite okoliša, odgovornog gospodarenja otpadom i ponovnoj uporabi igračaka.

Tijekom 2023.g. održane su ekološke radionice za djecu, izrađeni su promotivni letci, edukativne eko slikovnice (koju možete preuzeti na linku) i  platnene vrećice/ruksaci koje smo besplatno podijelili  djeci iz Knina i Promine.

Kako ćemo pojedine aktivnosti projekta nastaviti na volonterskoj osnovi pozivamo građane, posebno s područja grada Knina i općine Promina da ne bacaju igračke  te da iste donesu u ured udruge „Krka“ Knin ( Tvrtkova 3 ) ili u Društveni centar Promina ( Lukar, Kod škole 38 ), svaki radni dan od 8 h do 16 h .

Igračke  će se sortirati,  popravljati i stavljati na police eko knjižnica igračaka gdje ih djeca besplatno mogu iznajmiti.

Zahvaljujemo se svim donatorima na odobrenim sredstvima te pozivamo sve zainteresirane udruge da nam se obrate ako u svojim sredinama žele otvoriti Eko knjižnice igračaka.

Projekt sufinanciraju Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost,  Šibensko-kninska županija,  Grad Knin i NP Krka.