Zelena čistka 2017

Zelena čistka“ je zajednička jednodnevna akcija čišćenja i najveći ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj. Dio je globalnog projekta „Let`s do it!“ koji okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva.
Zelena čistka 2017.“ usmjerena je na čišćenje otpada na području toka rijeke Krčić, a održat će se 21. travnja 2017. godine. U akciji će sudjelovati zaposlenici i volonteri Grada Knina, Čistoće i zelenila d.o.o. Knin i drugih javnih gradskih ustanova, zaposlenici, članovi i volonteri Ekološke udruge „Krka“ Knin te građani-volonteri.
Posebno nam je drago da su se akciji pridružili i naši najmlađi sugrađani odnosno djeca iz udruge „Čarobni svijet“ koja će zajedno sa članovima udruge i svojim roditeljima dati doprinos čišćem i ljepšem Krčiću.

Sav prikupljeni otpad će biti propisno zbrinut na deponiju, a sve u suradnji s tvrtkom „Čistoća i zelenilo“  Knin d.o.o  koja posjeduje dozvolu za gospodarenje otpadom u skladu s člankom 86. Zakona o održivom gospodarenju otpadom (NN 94/13).
Pozivamo sve građane da se pridruže akciji.