DJEČJI TJEDAN U KNINU

DJEČJI TJEDAN U KNINU

Zaklada Grada Knina organizira manifestaciju DJEČJI TJEDAN U KNINU koja će se održati 12. listopada 2024. godine na Marunuši uz cjelodnevni program. Manifestacija je osmišljena na inicijativu Dječjeg gradskog vijeća Grada Knina kako bi se obilježio Međunarodni tjedan djeteta.

Svake godine u prvom punom tjednu u listopadu obilježava se tjedan posvećen djeci kako bi se skrenula pozornost javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, provođenje  posebnih i prigodno odabranih igara, priredbi i stvaralačkih aktivnosti djece i za djecu, poticanje volonterskog rada odraslih s djecom, kao i aktivno sudjelovanje djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Tema ovogodišnjeg Međunarodnog tjedna djeteta je razvoj vještina kod djece pod sloganom Ljubav djeci prije svega.

Program DJEČJEG TJEDNA:

10:00    OTVORENJE MEĐUNARODNOG TJEDNA DJETETA

              DJEČJE GRADSKO VIJEĆE I ZAKLADA GRADA KNINA

10:00 – 17:00 MOBILNI PARK ZNANOSTI (interaktivni eksponati, kreativnost i učenje kroz igru i zabavu). Poznata braća Veverec iz Oroslavja dovoze Park znanosti u Knin s programom koji je prilagođen djeci svih uzrasta, ali i odraslima. Svakih  sat i pol formirat će  se skupina od 50 djece za vođenu turu i radionicu.

10:00 – 12.30 TOP EVENTS (Kreativna radionica, promenada maskota, Mini Disco, facepainting, Igre i rekviziti)

10:00 – 13.30 NAPUHANCI

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta manifestacija će se održati u prostorijama Osnovne škole Dr. Franje Tuđmana, Nelipićeva br. 2 u Kninu.

19:00 – 19.45  HUMANITARNA PREDSTAVA RUŽNO PAČE

  • Ružno pače u izvedbi Kazališne družine Ivana Brlić Mažuranić iz Slavonskog broda u prostoru stare knjižnice, Krešimirova 30, Knin

U sklopu predstave, Dječje gradsko vijeće prikupljat će novčane donacije za potrebitu obitelj te poziva sve građane dobre volje da se odazovu akciji.

Ulaz na predstavu je besplatan, a ulaznice je potrebno preuzeti ranije u Narodnoj knjižnici.

Zaklada Grada Knina manifestaciju provodi u suradnji s Gradom Kninom, Turističkom zajednicom grada Knina, Narodnom knjižnicom Knin i Dječjim gradskim vijećem Grada Knina te ostalim dionicima grada Knina, a potrebno sufinanciranje osiguralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije RH kroz odobreni projekt DJEČJI TJEDAN U KNINU. Projekt je odobren na natječaju za sufinanciranje projekata prema Programu dodjele bespovratnih sredstava manifestacijama u funkciji regionalnoga razvoja u 2024. godini.