Domu zdravlja Knin uručena dva nova sanitetska vozila

Dva nova suvremeno opremljena sanitetska vozila župan Goran Pauk predao je danas na upotrebu Domu zdravlja Knin.

Ključeve dvaju sanitetskih vozila marke Citroen Jumper i Renault trafic župan Pauk predao je ravnatelju Doma zdravlja Knin Petru Čaglju.

„Županija u okviru svoje nadležnosti posebnu pažnju vodi o ustanovama koje skrbe o zdravlju ljudi. Za Dom zdravlja Knin iz decentraliziranih sredstava osigurali smo 700 tisuća kuna. Za nabavu ovih sanitetskih vozila od toga iznosa, potrošeno je 490 tisuća, dok je Dom zdravlja Knin dodao 29 tisuća kuna. Zadovoljstvo mi je da smo u mogućnosti obnoviti vozni park, bez kojega ova ustanova ne bi mogla funkcionirati.“, rekao je župan Pauk.

1449802cb2d63b6fef4aOva dva vozila služit će Domu zdravlja Knin za prijevoz pacijenata do zdravstvenih ustanova. Pema riječima ravnatelja Petra Čaglja vozilo Renault trafic služiti će za prijevoz pacijenata u udaljene zdravstvene ustanove, dok će se vozilo Citroen Jumper koristiti za prijevoz pacijenata na hemodijalizu. „Ono je specifično opremljeno, može voziti i dva ležeća pacijenta.“, rekao je ravnatelj Čagalj.

Vozni park Doma zdravlja Knin, koji sada ima deset vozila, u sanitetskom prijevozu, prijeđe godišnje oko 450 tisuća kilometara i preveze oko 3 tisuće pacijenata.

Uz župana Gorana Pauka primopredaji su prisustvovali i njegov zamjenik Tomislav Vrdoljak, pročelnik UO za zdravstvo Nikola Mihaljević, zastupnica u Hrvatskom saboru gđa. Josipa Rimac te gradonačelnik Knina Nikola Blažević i njegov zamjenik Slaven Ivić.