Ministar Tolušić u Kninu najavio milijunske projekte; Opet kreće obnova zgrada

Knin do sada nije dobio priliku kakvu zaslužuje. Knin sada ima pravo biti ravnopravan sa svima ostalima i to će obilato iskoristiti. Ovaj grad treba pretvoriti u ono što zaslužuje, a to je gospodarsko središte . Zaboravljamo prošlost i povijest, okrećemo se sadašnjosti i budućnosti.

Sve ovo danas je rekao ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić koji se prilikom posjeta Kninu susreo s gradonačelnikom Nikolom Blaževićem, saborskom zastupnicom Josipom Rimac i županom Goranom Paukom te s njihovim suradnicima.

Od EU 24 milijuna eura; Novac dostupan već ove godine

Ministar je najavio i konkretne projekte.

– Najveći je, 24 milijuna eura vrijedan, projekt iz europskih fondova koji će Knin dobiti preko Ministarstva regionalnog razvoja i to za razvoj cijeloga grada. Novci od ovoga projekta će biti na raspolaganju već od ove godine, a koristit će se naredne dvije do tri godine.  To će doprinijeti ozbiljnom razvoju grada – najavio je ministar.

Za inovacijsko središte posebno će se tražiti novac iz EU fondova 

Iz europskih fondova planira se posebno tražiti i pribaviti i novac za inovacijsko središte kninskog veleučilišta.

– Siguran sam da za ovaj projekt ima mjesta u europskim fondovima. Vjerujem da već ove godine možemo pronaći izvor financiranja. Novce iz europskih fondova možemo povući i za opremanje studentskog doma – ustvrdio je Tolušić te otkrio kako će se nakon pet godina pauze opet krenuti s obnovom zgrada.

02

Opet kreće obnova zgrada

– Obnova zgrada financirat će se dijelom preko Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, dijelom preko Fonda za zaštitu okoliša te preko velikog projekta vrijednog 24 milijuna eura – otkrio je ministar regionalnog razvoja.

Da će se ići u obnovu zgrada potvrdio je i predstojnik Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, Nikola Mažar.

– Knin je 360 svojih stambenih jedinica prenio u vlasništvo države. Na žalost, država to nije adekvatno vratila samome gradu Kninu. Veliki broj obitelji čeka da dobije u najam stan ili obiteljsku kuću.  Stoga očekujem da određenim projektima, kao što su obnova zgrada, ali i davanje u najam stanova, možemo preokrenuti sliku. Nastojat ćemo i dio nekretnina u državnom vlasništvu dodijeliti specijalizantima kninske bolnice koji žele živjeti u Kninu – kazao je predstojnik Mažar.

Dodao je kako su krivci što gradilišta u Kninu stoje bili država i nadležni državni ured.

Ministar Tolušić sa suradnicima i sutra će boraviti u Kninu.

Izvor: huknet1.hr