Komunalno poduzeće u povodu dana voda educiralo osnovnoškolce

U povodu obilježavanja Svjetskog dana voda, a u organizaciji kninskog Komunalnog poduzeća, 80-ak učenika Osnovne škole Dr. Franje Tuđmana i područne osnovne škole u Golubiću posjetilo je crpnu stanicu Šimića vrelo i na taj način, kroz edukaciju, obilježilo Svjetski dan voda.

 

Djeci je omogućen ulazak u pećinu izvorišta, te u strojarnicu i kontrolnu sobu, a sve uz pratnju i edukaciju djelatnika Komunalnog poduzeća.

Djecu su dočekali zamjenik gradonačelnice Slaven Ivić, direktorica Komunalnog poduzeća Sanja Bebek te djelatnici Komunalnog poduzeća..

Inženjer Krste Živković preuzeo je ulogu vodiča, odnosno učitelja i pružio djeci sve potrebne informacije o srcu kninskog vodoopskrbnog sustava – Šimića vrelu, odgovorio na pitanja kako voda dolazi do naših domova, zašto su voda i zaštita vode važni te na mnoga druga dječja pitanja. Potom im je u kontrolnoj sobi djelatnik na postrojenju Viktor Zelić objasnio kako kontrolira vodocrpilište i što mu sve govore podaci i računalne skice na ekranu.

Na kraju je uslijedilo druženje uz užinu koju je poduzeće osiguralo za djecu. Djeci su podijeljeni i leci i brošure o CS ”Šimića vrelo”.