Izmjena režima prometa na parkiralištu u Tomislavovoj, Vrančićevoj i dijelu Trpimirove

Izmjena režima prometa na parkiralištu u Tomislavovoj, Vrančićevoj i dijelu Trpimirove

Od danas na parkiralištu u Tomislavovoj ulici (iza Konzuma), u Vrančićevoj ulici i dijelu Trpimirove ulice vrijedi jednosmjerni režim prometa.

Parkiralište u Tomislavovoj ulici (iza Konzuma) nalazi se između nekoliko stambenih zgrada te je na njemu uvijek parkiran veliki broj vozila zbog čega je mimoilaženje vozila na parkiralištu otežano pa je na parkiralištu uspostavljen jednosmjerni režim prometa na način da se na parkiralište ulazi kroz prolaz pored KONZUM-a, a s parkirališta se izlazi kroz prolaz pored urara.

U Vrančićevoj ulici u kojoj se promet do sada odvijao dvosmjerno stanari parkiraju vozila duž čitave ulice zbog čega je preostala širina kolnika nedovoljna za nesmetano mimoilaženje vozila pa je režim prometa u ulici promijenjen u jednosmjeran, a dozvoljeni smjer kretanja je od raskrižja Vrančićeve ulice s Krambergerovom/Boškovićevom prema raskrižju s Getaldićevom. Razlog za ovakvo prometno rješenje je što se na taj način vozila usmjeravaju na raskrižje Ulice 4. gardijske brigade i Getaldićeve koje je semaforizirano pa je uključivanje vozila na glavnu cestu, odnosno Ulicu 4. gardijske brigade puno sigurnije, dok bi se u slučaju da je dozvoljeni smjer kretanja u Vrančićevoj ulici suprotan od prije navedenog vozila uključivala na glavnu cestu iz Krambergerove ulice, a ovaj izlaz je vrlo nepregledan i samim tim manje siguran.

Jednosmjerni režim prometa također se primjenjuje u Trpimirovoj ulici od raskrižja s Gundulićevom ulicom do raskrižja s Getaldićevom ulicom. Na navedenom dijelu Trpimirova ulica je smanjenje širine koja nije dovoljna za nesmetano mimoilaženje vozila pa će se na ovom dijelu ulice promet odvijati jednosmjerno, a dozvoljeni smjer kretanja je od raskrižja Trpimirove ulice s Gundulićevom prema raskrižju Trpimirove ulice s Getaldićevom. U ulicama je postavljena odgovarajuća prometna signalizacija pa skrećemo pozornost vozačima da se upoznaju s istom i da je poštuju na dobrobit svih sudionika u prometu.