Ekološke radionice i aktivnosti

Ekološke radionice i aktivnosti

U sklopu projekta o pružanju usluga edukacije o mjerama sprječavanja nastanka otpada, odvojenog sakupljanja komunalnog otpada i njihove obrade,  koje provodi  Grad Knin, a izvodi Ekološka udruga „Krka“ Knin do sada su održane brojne edukativne aktivnosti te radionice za djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi.

Projekt je sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Tijekom provedbe projekta održano je 6  radionica  za djecu iz vrtića s područja grada Knina, a radionice su uključivale: eko priče, oslikavanje platnenih vrećica, memory igre s temom gospodarenja otpadom i kratki eko animirani filmovi.

Za djecu osnovnoškolske dobi  ukupno je održano 10 radionica u osnovnim školama Dr. Franje Tuđmana i Domovinske zahvalnosti iz Knina. Radionice su obuhvaćale edukativni i kreativno izražajni segment. Radionice  su se sastojale od: edukacije putem prezentacije, interaktivne rasprave o dječjim iskustvima, igre odvajanja otpada i oslikavanja platnenih vrećica koja su djeca dobila na poklon.

Osim radionica izrađeni su i informativni letci za gospodarenje otpadom na području grada Knina  koji su građanima poslani uz račune za odvoz komunalnog otpada.

U narednom periodu u sklopu projekta planiraju se organizirati: edukativna radionice za građane, Sajam razmjene predmeta te obilježavanje Svjetskog dana voda  i Dana planeta Zemlje. Stoga pozivamo sve zainteresirane građane da  sudjeluju  na budućim događanjima kako bi zajedno dali doprinos u zaštiti okoliša na području grada Knina.