Admiral Domazet-Lošo održao promociju knjige „Hrvatska geopolitička strategija u 21. stoljeću ili Hrvatsko njhalo“

 
Jučer 31. srpnja 2017. godine, u prostorijama Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu, održana je promocija knjige Davora Domazeta-Loše „Hrvatska geopolitička strategija u 21. stoljeću ili Hrvatsko njhalo“.

Autor prezentira i definira hrvatske nacionalne interese. Naglašava resurse. Ističe inovaciju i diplomaciju te progovara o demografskoj obnovi. Knjiga prezentira kontekst u kojem se danas nalazimo i kontekst za ono što je pisana, budućnost.

Na svijetu ima 17 gravitacijskih strateških točaka od koje su četiri u Europi. Od te četiri jedna je u Hrvatskoj. Osim toga, jedini u Europi imamo svih pet alternativnih izvora energije, po bogatstvu vode smo četvrti u Europi i imamo najveći bazen pitke vode u Europi – kazao je admiral Domazet.

Događaj je organizirala Narodna knjižnica Knin povodom svečanog obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 22. godišnjice VRO „Oluja“

U ime grada Knina potporu admiralu dali su gradonačelnik dr.sc. Marko Jelić , koji se u uvodnom govoru publici obratio sa par prigodnih riječi, te njegova zamjenica Kristina Perić.