Bespovratna sredstva za uređenje Poduzetničkog centra

Bespovratna sredstva za uređenje Poduzetničkog centra

Grad Knin je potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstva za projekt „Razvoj infrastrukture Poduzetničkog centra“. Riječ je o jednom od najvažnijih projekata za razvoj gospodarstva grada Knina kroz koji će se obnoviti bivša tvornica „Kninjanka“ u Poslovnoj zoni Preparandija i prenamijeniti u Poduzetnički centar. Ukupna vrijednost projekta je 33.340.012,29 kn od čega Europska unije financira 28.339.010,00 kn iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Cilj projekta je razvoj poslovne infrastrukture i kontinuirane podrške poduzetnicima za unaprjeđenje postojećih i razvoj novih poduhvata i povećanje konkurentnosti na domaćem i stranom tržištu.

Trenutno je grad Knin iznimno ograničen u prostoru koji može ponuditi poduzetnicima i potencijalnim ulagačima za proširenje postojećih kapaciteta ili razvoj novih projekata. Obnovom napuštenog i devastiranog objekta bivše tvornice i uspostavom Poduzetničkog centra ostvarit će se osnovni preduvjeti za pružanje mogućnosti poduzetnicima i potencijalnim ulagačima da dođu i posluju na području grada Knina. Uz osiguran prostor za poslovanje u Poduzetničkom centru, poduzetnicima će biti osigurana podrška kroz savjetovanje i edukaciju kako bi unaprijedili svoja znanja i vještine, podigli kvalitetu svojeg poslovanja i razinu svoje konkurentnosti.

Projekt se provodi u partnerstvu s Javnom ustanovom Lokalnom razvojnom agencijom Matica koja je registrirana kao poduzetnička potporna institucija.

„Razvoj infrastrukture Poduzetničkog centra“ je jedan od 20 projekata iz Intervencijskog plana Grada Knina, a provodit će se do travnja 2022. godine. U Poslovnoj zoni Preparandija su u tijeku radovi i na uređenju Informacijsko-inovacijskog inkubatora (3i), čime će Grad Knin, uz Poduzetnički centar, osigurati nužni prostor za poslovanje i podršku kako poduzetnicima početnicima, tako i postojećim poduzetnicima i potencijalnim ulagačima.

Za više informacija o Intervencijskom planu i pojedinačnim projektima posjetite internetsku stranicu Grada Knina https://knin.hr/interevencijski-plan-grada-knina/.

Za više informacija o EU fondovima i natječajima posjetite internetsku stranicu www.strukturnifondovi.hr.