Čestitka gradonačelnika “Upućujem Vam iskrene čestitke u povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske!”

Čestitka gradonačelnika “Upućujem Vam iskrene čestitke u povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske!”

Drage Kninjanke i Kninjani,

Tog 8. listopada 1991. godine izabrali smo suverenu, samostalnu i demokratsku Republiku Hrvatsku. Put do tog cilja nije bio lak.
To je dan ostvarenja stoljetnog sna hrvatskog naroda o suverenoj i samostalnoj državi u kakvoj danas živimo.

Na Dan neovisnosti odajemo počast svima onima koji su u uspostavljanje i očuvanje suverene, slobodne i nezavisne Republike Hrvatske uložili svoje znanje, iskustvo, rad i ideale.

Osobitu zahvalnost izražavamo svim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima na žrtvi koju su podnijeli u borbi za slobodu i neovisnost Domovine, a sa posebnim pijetetom i zahvalnošću se prisjećamo hrvatskih branitelja koji su svoje živote utkali u temelje hrvatske neovisnosti.

Pamteći te žrtve i slaveći hrabrost naših branitelja te pobjedu u Domovinskom ratu, danas uživamo mir i slobodu i gradimo bolji život naših sugrađana. Želim da na tom poslu budemo zajedno i da budemo što uspješniji.

Uz ponos i sjećanje na sve njih, svim građanima Republike Hrvatske, a posebice stanovnicima Grada Knina, u ime djelatnika Grada Knina i svoje osobno upućujem Vam iskrene čestitke u povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske!

Gradonačelnik
dr.sc. Marko Jelić