DANI POSLOVA U TURIZMU SUTRA U KNINU U DVORANI SREDNJE ŠKOLE “LOVRE MONTI”

Dani poslova u turizmu predstavljaju projekt u organizaciji Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske  i Hrvatske udruge poslodavaca s ciljem osiguranja bolje vidljivosti zanimanja u turizmu te mogućnosti zapošljavanja koje pruža turistički sektor.

Turizam je, kao jedna od najvažnijih gospodarskih grana u Republici Hrvatskoj, u fokusu svih organizatora Dana poslova u turizmu na kojima ćemo promicati mogućnosti zapošljavanja u turizmu kroz konkretno povezivanje poslodavaca s nezaposlenim osobama.

Aktivnosti jednodnevnih Dana poslova u turizmu (9.00-16.00 sati) će uključivati predstavljanje poslodavaca na štandovima, panel rasprave te prikaz primjera dobre prakse.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava redefiniralo je mjere aktivne politike zapošljavanja koje će biti javno predstavljene početkom ožujka 2017. godine. Cilj izmijenjenih mjera je pojednostaviti postupak dodjele mjera, osigurati bolje ciljanje intervencija na tržištu rada te pridonijeti većem zapošljavanju. Tijekom Dana poslova u turizmu pojačano će se promovirati mjere aktivne politike tržišta rada vezane za zapošljavanje, osposobljavanje i obrazovanje u turizmu kao i ostale redefinirane mjere aktivne politike zapošljavanja. Ministarstvo turizma će predstaviti natječaj „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“ koji se sufinancira u okviru Europskog socijalnog fonda.

Na danima poslova predviđa se sudjelovanje 4000-5000 osoba. Prijevoz za nezaposlene osobe (nezaposleni su u obvezi posjeta na način da im se posjet računa kao jednomjesečno javljanje na Zavod)  te zainteresirane učenike završnih razreda srednjih strukovnih škola organizirat će se putem područnih ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Za sve poslodavce organizatori snose trošak vezan za štandove (svi štandovi će imati prilagođen vizualni identitet te mogućnost uređenja mjesta za održavanje pojedinačnih razgovora sa zainteresiranom osobom).

Dani poslova u turizmu održat će se 7. ožujka 2017. u Osijeku (za područje Slavonije), 14. ožujka 2017.  Zagrebu (za područje središnje Hrvatske) i  21. ožujka 2017. u Kninu u dvorani Srednje škole “Lovre Monti” (za ostala područja Hrvatske).“

Direktorica UPUHH-a

dr.sc. Iva Bahunek

Pomoćnica direktora Sektora za turizam HGK

Antonia Urlić